search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:10
MENU CLOSE

Επίθεση Γαβρόγλου κατά Μητσοτάκη: Έχει άγνοια για την εκπαίδευση

30.10.2017 19:23
Επίθεση Γαβρόγλου κατά Μητσοτάκη: Έχει άγνοια για την εκπαίδευση - Media
 
Στο «στόχαστρο» του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο και κατηγόρησε για «απίστευτη άγνοια περί της εκπαίδευσης» με αφορμή τα όσα έχει κατά καιρούς πει σχετικά με ανομία στα ελληνικά πανεπιστήμια.
 
Αφορμή για τη δριμεία επίθεση του κ. Γαβρόγλου στάθηκε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη, αναφορικά με τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια, με τον υπουργό Παιδείας να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει παντελή άγνοια για την εκπαίδευση και ότι μιλώντας συνεχώς για ανομία στα πανεπιστήμια δημιουργεί κλίμα που τρομοκρατεί τους πολίτες.
 
«Δεν μπορούμε να λέμε ότι τα πανεπιστήμια είναι άντρο ανομίας και τρομοκρατίας. Δεν τιμά ούτε τη ΝΔ ούτε την κοινωνία να τα λέμε αυτά», σημειώσε ο κ. Γαβρόγλου, προσθέτοντας πάντως ότι υπάρχουν πράξεις που πρέπει να καταδικαστούν, όπως τα επεισόδια στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη από ομάδες που εισέβαλαν εντός των πανεπιστημίων, αν και υπογράμμισε ότι «η παραβατικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο. Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια αλλά φυσικά δεν θέλουμε και πανεπιστήμια με παραβατικότητα».
 
Από την κριτική του κ. Γαβρόγλου δεν γλύτωσαν και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων τους οποίους και κατηγόρησε ότι δεν στέλνουν προτάσεις που τους έχουν ζητηθεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου. «Οι πρυτανικές αρχές δεν πήραν στα σοβαρά αυτά που έπρεπε να έχουν κάνει», είπε ο υπουργός Παιδείας, ενώ αναφερόμενος στο άθλιο περιστατικό της Σαντορίνης όπου χρυσαυγίτες εμπόδισαν κορίτσι αλβανικής καταγωγής να είναι σημαιοφόρος, τόνισε ότι «όλους πρέπει να μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους», αλλά και κατηγόρησε την ΝΔ η οποία επέρριψε και πάλι ευθύνες στην κυβέρνηση, αν και έγιναν χιλιάδες παρελάσεις χωρίς παρεκτροπές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18