search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:34
MENU CLOSE

Σπυράκια ακμής: Εξαφανίστε τα με τη δύναμη της ντομάτας

31.10.2017 06:50
Σπυράκια ακμής: Εξαφανίστε τα με τη δύναμη της ντομάτας - Media

 

Ένα από τα καλύτερα φάρμακα που διαθέτει η φύση για να καταπολεμήσετε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή είναι η ντομάτα.

Πλύνετε καλά μια ώριμη, βιολογική κατά προτίμηση, ντομάτα, κόψτε τη σε λεπτές φέτες και απλώστε τη για 15 λεπτά σε καθαρό πρόσωπο.

Στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα φυσικό σαπούνι που έχει ουδέτερο pH και σκουπιστείτε.

Εναλλακτικά μπορείτε να πλύνετε τη ντομάτα με κρύο νερό και στη συνέχεια να τη βάλετε σε ένα μπολ. Πάρτε ένα πιρούνι και αρχίστε να τη λιώνετε πολύ καλά.

Απλώστε τη μάσκα ντομάτας στο πρόσωπο και τον λαιμό σας, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις περιοχές με ακμή ή φραγμένους πόρους. Αφήστε τη να δράσει για 20-60 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με άφθονο ζεστό νερό.

Σε περίπτωση που το πρόσωπο σας έχει τάση να γίνεται ξηρό, βάλτε μετά την μάσκα λίγη ενυδατική μη λιπαρή λοσιόν.

Η ντομάτα διαθέτει πλήθος βιταμινών και αντιοξειδωτικών που βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ακμής και των εξανθημάτων, καθώς και στη συρρίκνωση των πόρων. Η αντισηπτική δράση της θα βοηθήσει στον περιορισμό της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος, ενώ η μικροβιοκτόνος δράση της θα εμποδίσει την περαιτέρω επιμόλυνση των ανοιχτών πόρων.

Οι βιταμίνες που περιέχει θα επισπεύσουν την ίαση και η δροσιστική της υφή θα σας ανακουφίσει από την αίσθηση φουντώματος.

Αν είστε αλλεργική στη ντομάτα αποφύγετε τη χρήση της. Αν πάλι δεν το γνωρίζετε, καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή δοκιμή στο χέρι σας και αν δεν ερεθιστεί να προχωρήσετε στο πρόσωπο και τον λαιμό. Σε περίπτωση που ερεθιστεί έστω και λίγο, μην προχωρήσετε στην εφαρμογή της ντομάτας στο πρόσωπό σας.

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:33