search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:15
MENU CLOSE

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του pontiki.gr στις «ουρές» του μετρό

31.10.2017 06:55
Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του pontiki.gr στις «ουρές» του μετρό  - Media

 

To αδιαχώρητο συμβαίνει και σήμερα Τρίτη 30 Οκτωβρίου στους σταθμούς του μετρό που εκδίδονται οι νέες προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το pontiki.gr σε ρεπορτάζ του κατέγραψε με το φωτογραφικό φακό του «ουρές» εκατοντάδων μέτρων με ανθρώπους όλων των ηλικιών που περιμένουν καρτερικά επί ώρες για την έκδοση της νέας προσωποποιημένης κάρτας στους σταθμούς του μετρό “Δουκίσης Πλακεντίας” και “Δάφνη”. 

Σταθμός μετρό “Δουκίσης Πλακεντίας” (30 Οκτωβρίου 2017 στις 16.00). Στην αρχή του κειμένου η φωτογραφία είναι από το μετρό στη Δάφνη (31 Οκτωβρίου 2017 στις 07.50).

Ο χρόνος αναμονής ξεπερνά ακόμη και τις έξι ώρες.  Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την πολύωρη ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιβάτες. Υπενθύμισε ωστόσο, ότι έχει προβλεφθεί και η διαδικασία για να μην περιμένει όποιος επιθυμεί ούτε ένα λεπτό. «Δίνει έναν ταχυδρομικό φάκελο με το όνομα και τη διεύθυνσή του μια φωτογραφία διαβατηρίου, τον ΑΜΚΑ, μια φωτοτυπία της παλαιάς κάρτας και τον κωδικό που λαμβάνει από τη δικτυακή εφαρμογή του ΟΑΣΑ και θα λάβει ταχυδρομικά την κάρτα του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον υπουργό στις αρχές Νοεμβρίου θα κλείσουν οι πόρτες (μπάρες) στις εισόδους των Σταθμών και το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εφαρμοστεί πλήρως.

Σημειώνεται ότι έχει δοθεί  παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοση καρτών στα γκισέ και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου για την υποβολή φακέλου και την αποστολή της κάρτας με το Ταχυδρομείο.

Τις επόμενες μέρες θα ορισθεί η ημερομηνία κατά την οποία οι επιβάτες που έχουν παλιά εισιτήρια  θα μπορούν να τα ανταλλάσουν με ηλεκτρονικά. Οι επιβάτες που έχουν κάρτα μηνιαίας διαδρομής, έχουν υποβάλλει κλειστό φάκελο και δεν έχουν παραλάβει τη νέα προσωποποιημένη, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη του Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Για την νέα τιμολογιακή πολιτική του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου διαβάστε:

Έως τις 15 Νοεμβρίου ισχύουν οι κάρτες Οκτωβρίου για την μετακίνηση του επιβατικού κοινού με τα ΜΜΜ

Ο ΟΑΣΑ προωθεί ηλεκτρονικό εισιτήριο με 1,40 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12