search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:04
MENU CLOSE

Brexit: Επιταχύνονται οι διαδικασίες, λέει το Λονδίνο

31.10.2017 13:59
Brexit: «Τέλος χρόνου» για το Λονδίνο, προειδοποιούν οι Βρυξέλλες - Media
 
Η Βρετανία επιταχύνει τις προετοιμασίες για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσλαμβάνοντας χιλιάδες περισσότερους εργαζομένους προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα είναι σε λειτουργία οι συνοριακοί σταθμοί και τα συστήματα και σε ισχύ η σχετική νομοθεσία την πρώτη κιόλας ημέρα του Brexit, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
 
Η Μέι έχει δεχθεί κριτική από τους υπέρμαχους του Brexit ότι κωλυσιεργεί στην προετοιμασία για το σενάριο ‘καμίας συμφωνίας, το οποίο προβλέπει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία για τις μελλοντικές της σχέσεις.
 
«Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, είναι κρίσιμης σημασίας να προχωρούμε με τις δικές μας, εσωτερικές προετοιμασίες ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.
 
«Η προετοιμασία έχει επιταχυνθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Τα υπουργεία ετοιμάζουν λεπτομερή εφαρμοστικά σχέδια για το καθένα από τα περίπου 300 προγράμματα που είναι εν εξελίξει».
 
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η προετοιμασία που γίνεται περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της προετοιμασίας «θα χρειαστεί ακόμα και στο προτιμώμενο σενάριο μια τολμηρής και φιλόδοξης συμφωνίας – για παράδειγμα στην εφαρμογή κάποιων από τις προτεινόμενες συνοριακές ρυθμίσεις».
 
Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη δημιουργεί σχεδόν 3.000 νέες θέσεις για το Brexit και οι τελωνειακές και φορολογικές αρχές της Βρετανίας θα αποκτήσουν επιπλέον 3.000-5.000 εργαζομένους τον επόμενο χρόνο. Η κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευθεί να διαθέσει 500 εκατ. λίρες (660,45 εκατ. δολάρια).
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:04