search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:46
MENU CLOSE

Στη φυλακή επιστρέφουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος και η κόρη του

31.10.2017 14:45
Ήξεις, αφίξεις από τη Βίκυ Σταμάτη για το διαζύγιο με τον Άκη - Media

 

Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία τον καταδικάζει σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως εκείνα του προτέρου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε σύγκριση με την πρωτόδικη απόφαση, στην οποία το δικαστήριο του είχε επιβάλλει 20 χρόνια κάθειρξη, τώρα του επιβλήθηκαν 19 έτη. Επιπλέον, το δικαστήριο του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρία έτη.

Επιπλέον, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής επιστρέφουν η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου (8 έτη κάθειρξη), η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη (8 έτη κάθειρξη), ο Αστέριος Οικονομίδης (8 έτη κάθειρξη), ο Γεώργιος Σαχπατζίδης (9 έτη κάθειρξη), ο Κωσταντίνος Αντωνιάδης (6 έτη κάθειρξη), ο Γιάννης Σμπώκος (ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή μέχρι σήμερα – 8 έτη κάθειρξη), ο Γιώργος Κωνσταντάτος (6 έτη κάθειρξη) και ο Νίκος Γεωργαλάκης (6 έτη κάθειρξη).

Από την δικαστική αίθουσα απουσίαζε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Το Δικαστήριο όρισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, η λογίστρια του πρώην υπουργού, έχει ήδη εκτίσει την ποινή της, είναι ελεύθερη εδώ και διάστημα και δεν επιστρέφει στις φυλακές.

Για όσους καταδικασθέντες επιστρέφουν στην φυλακή ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει το χρόνο παραμονής τους στις φυλακές και να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ´ όρων απόλυση. Κάτι που αναμένεται να συμβεί τα επόμενα 24 ώρα. Πρακτικά, όπως εκτιμάται, κάποιοι εξ αυτών θα παραμείνουν για ελάχιστο διάστημα κρατούμενοι.

Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή και παραμένει γιατί ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή των ποινών που επιβλήθηκαν σε πέντε καταδικασθέντες. Πρόκειται για τους Νίκο Ζήγρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου και Νίκο Καρατζά. Η ποινή τους μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως ενώ το Δικαστήριο όρισε για τους τέσσερις πρώτους να καταβάλλουν τα χρήματα της μετατροπής της ποινής τους σε 36 δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από την 1η Ιανουαρίου 2018. Επίσης, έδωσε προθεσμία για την καταβολή του ποσού στον Νίκο Καρατζά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο σχετικά με αιτήματα των καταδικασθέντων για επιστροφή κατασχεθέντων και παρεμφερή θέματα που έχουν τεθεί.

Και την Πέμπτη θα παραμείνουν στο Τμήμα Μεταγωγών όσοι παρόντες κατηγορούμενοι πρόκειται μετά το πέρας της διαδικασίας να οδηγηθούν στη φυλακή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:43