search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Μουζάλας: Ρεαλιστική η κυβερνητική πολιτική για το προσφυγικό – Πλήρης στήριξη της κυβέρνησης στον υπουργό

31.10.2017 15:20
Καταγγελία Μουζάλα για απειλές κατά της ζωής του μετά τα «ψεύδη» Μηταράκη - Media
 
Σε συνέντευξη Τύπου καλεί το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προκειμένου να ενημερώσει για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος 9στο υπουργείο Εσωτερικών στις 12 το μεσημέρι).
 
Αναμένεται, μεταξύ άλλων, ότι ο υπουργός θα απαντήσει και στις κατηγορίες που δέχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπου το κλίμα είναι βαρύ το τελευταίο διάστημα για το πρόσωπό του. Σε σημερινή δήλωσή του με την οποία φαίνεται να απαντά και στην εσωκομματική κριτική και προϊδεάζει για την αυριανή συνέντευξη Τύπου, αναφέρει ότι η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας «κινείται στην κατεύθυνση που η πραγματικότητα επιβάλλει και είναι σύμφωνη με την κυβερνητική μας πολιτική, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και όσων υπαγορεύει η κοινοτική και ελληνική νομοθεσία».
 
Πάντως, μία μέρα μετά την «θερμή» συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στέλνοντας εσωκομματικό μήνυμα, παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μάλιστα, όπως και ο ίδιος ο Μουζάλας ανέφερε χθες στην συνεδρίαση του κομματικού οργάνου όπου είχε προσκληθεί για να ενημερώσει για το προσφυγικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Γιάννης Μουζάλας υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική.
 
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα ενώ αναφορικά με την υποψηφιότητά του για τη θέση του Επιτρόπου ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση την στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. Σημείωσε, όπως προαναφέρθηκε ότι ο κ. Μουζάλας δεν εφαρμόζει τη δική του πολιτική, αλλά υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης. Επίσης σημείωσε ότι μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υποψηφιότητα (οπότε θα αποχωρήσει από το υπουργείο, λόγω ασυμβίβαστου όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) παραμένει στο πόστο του στο οποίο και θα επιστρέψει εφόσον η υποψηφιότητά του «δεν ευδοκιμήσει».
 
Από εκεί και πέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσυνέδεσε το θέμα Μουζάλα από οποιοδήποτε ενδεχόμενο ευρύτερου ανασχηματισμού, καθώς όπως είπε αν τελικά επιλεγεί για τη θέση του Επιτρόπου τότε απλώς θα αντικατασταθεί αυτός και μόνο αυτός.
 
Μουζάλας: «ρεαλιστική» η κυβερνητική πολιτική για το προσφυγικό
Ο ίδιος ο υπουργός τοποθετήθηκε και δημόσια, όπως σημειώνεται πιο πάνω χαρακτηρίζοντας την υλοποιούμενη κυβερνητική πολιτική «ρεαλιστική».
 
Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μουζάλα έχει ως εξής: «Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στην κατεύθυνση που η πραγματικότητα επιβάλλει και είναι σύμφωνη με την κυβερνητική μας πολιτική, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και όσων υπαγορεύει η κοινοτική και ελληνική νομοθεσία.
 
Τώρα είναι η ώρα να δραστηριοποιηθούμε με μεγαλύτερη ένταση για επίλυση δυσχερειών που αναπόφευκτα δημιουργούνται κατά την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Πρέπει να συνεχίσουμε να σεβόμαστε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται καθώς και να καθιστούμε σαφές το πλαίσιο των υποχρεώσεών τους απέναντι στην πολιτεία.
 
Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρεαλιστική οδός διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού και πάνω σε αυτήν θα κινηθούμε».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24