search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:47
MENU CLOSE

Στροφή 180 μοιρών από τη Μαδρίτη: «Λύπη» για τις ερμηνείες των δηλώσεων του Ισπανού πρέσβη

31.10.2017 15:28
Στροφή 180 μοιρών από τη Μαδρίτη: «Λύπη» για τις ερμηνείες των δηλώσεων του Ισπανού πρέσβη - Media

 

Πλήρης αναστροφή στη στάση της Μαδρίτης σχετικά με την αντιμετώπιση του καταλανικού ζητήματος από την ελληνική κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή της η ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη στάση που επέδειξε σχετικά με το ζήτημα της Καταλονίας, ενώ εκφράζει τη λύπη της για την «παρερμηνεία» των δηλώσεων του πρέσβη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει ότι «η πρεσβεία της Ισπανίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για την δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.

Σε σχέση με τις δηλώσεις του πρέσβη της Ισπανίας το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, ο ίδιος λυπάται που έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές Αρχές.
 
Οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και η Πρεσβεία  της  Ισπανίας  θα προσπαθήσει σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνει την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:47