search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Εξεταστική: Επόμενο βήμα το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών

31.10.2017 16:39
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media
 
Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή. Αρχικά θα ελεγχθούν οι λογαριασμοί υπηρεσιακών παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στην πώληση του νοσοκομείου και στην συνέχεια εφόσον προκύψουν ενδείξεις η Εξεταστική θα προχωρήσει στο άνοιγμα λογαριασμών και πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργών). 
 
Η πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Επιτροπής καθώς η ΝΔ υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για το κατά πόσον η Εξεταστική έχει αυτή την αρμοδιότητα. Η «γαλάζια» πλευρά μάλιστα πρότεινε ότι τα πολιτικά πρόσωπα μπορούν να ελεγχθούν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα μπορεί να επιληφθεί η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιδράσεις, κυρίως των βουλευτών-μελών της Εξεταστικής που βρίσκονται στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης, προκάλεσε η άρνηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου να παραστεί για κατάθεση στην Επιτροπή, επιλέγοντας να αποστείλει υπόμνημα.
 
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας έκανε λόγο για «βαθύτατα προσβλητική στάση». Σημείωσε ότι μόνο «κατηγορούμενοι μπορούν να απολογηθούν με υπόμνημα» και εισηγήθηκε την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής. Τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να του αποστείλει επιστολή σε αυστηρό ύφος και με την οποία θα τον καλεί εκ νέου σε κατάθεση ενώπιον των μελών της Εξεταστικής. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:07