18/01/2019 06:47:52

Εξεταστική: Επόμενο βήμα το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό - Media
 
Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή. Αρχικά θα ελεγχθούν οι λογαριασμοί υπηρεσιακών παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στην πώληση του νοσοκομείου και στην συνέχεια εφόσον προκύψουν ενδείξεις η Εξεταστική θα προχωρήσει στο άνοιγμα λογαριασμών και πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργών). 
 
Η πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Επιτροπής καθώς η ΝΔ υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για το κατά πόσον η Εξεταστική έχει αυτή την αρμοδιότητα. Η «γαλάζια» πλευρά μάλιστα πρότεινε ότι τα πολιτικά πρόσωπα μπορούν να ελεγχθούν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα μπορεί να επιληφθεί η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιδράσεις, κυρίως των βουλευτών-μελών της Εξεταστικής που βρίσκονται στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης, προκάλεσε η άρνηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου να παραστεί για κατάθεση στην Επιτροπή, επιλέγοντας να αποστείλει υπόμνημα.
 
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας έκανε λόγο για «βαθύτατα προσβλητική στάση». Σημείωσε ότι μόνο «κατηγορούμενοι μπορούν να απολογηθούν με υπόμνημα» και εισηγήθηκε την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής. Τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να του αποστείλει επιστολή σε αυστηρό ύφος και με την οποία θα τον καλεί εκ νέου σε κατάθεση ενώπιον των μελών της Εξεταστικής. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.