search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:37
MENU CLOSE

Γεννηματά: Καμιά κρυφή συμφωνία – Η κυβέρνηση προσπαθεί να βαφτίσει αλλιώς την πραγματικότητα

01.11.2017 14:12
Κίνημα Αλλαγής: Αυτό είναι το πολιτικό συμβούλιο του νέου φορέα - Media

 

Την έκπληξή της ότι έχει συνάψει δήθεν κρυφή συμφωνία να μην ενοποιηθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού εξέφρασε, ενοχλημένη, η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Καμιά κρυφή συμφωνία. Υπάρχει κοινός νους σε πράγματα που είναι γνωστά εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Υπάρχει σεβασμός στη δημοκρατική και θεσμική τάξη, σεβασμός στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που ψήφισε Δημοκρατική Συμπαράταξη, που ψήφισε Ποτάμι και έχουμε εντολή για τη συγκεκριμένη θητεία», σχολίασε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Όλοι αυτοί που λένε σήμερα ότι θα έπρεπε άμεσα να ενοποιηθούν οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες και όχι να συντονίζονται με κοινή δράση υπό τον επικεφαλής που θα εκλεγεί, χάρη κάνουν στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θα μειωθεί η δυνατότητά μας για αντιπολιτευτική δράση μέσα στη Βουλή σε μία πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο, που πρέπει να ακούγονται οι δύο πρόεδροι, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και να έχουμε περισσότερο χρόνο και δυνατότητες για τον έλεγχο απέναντι στην κυβέρνηση».

«Κάποιοι μου έλεγαν γιατί δεν πορεύεστε και μαζί με το Ποτάμι. Εντάξει Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά η νίκη θα είναι να φέρετε και το Ποτάμι μαζί. Τώρα που φέραμε και το Ποτάμι μαζί, ψάχνουμε να βρούμε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας; Δεν πρόκειται να το επιτρέψω. Θα προχωρήσουμε μπροστά, χωρίς καμία άλλη οπισθοδρόμηση και καθυστέρηση και χωρίς μιζέριες και εσωστρέφειες, γιατί αυτό απαιτούν οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες και αυτό εγγυώμαι» σημείωσε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να βαφτίσει αλλιώς την πραγματικότητα, καθώς «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται νονός ο κ. Τσίπρας. Μόνο που τον λογαριασμό κάθε φορά τον στέλνει στους πολίτες και κάθε φορά είναι και πιο βαρύς». «Έχει υπογράψει επιτροπεία μέχρι το 2060, όταν έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα δυσβάστακτα μέχρι το 2022 και οδηγεί σε αδιέξοδο και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Έχει εκχωρήσει τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια και έχει ψηφίσει επιπλέον και νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια. Για ποια έξοδο της χώρας από το μνημόνιο μιλάει;» πρόσθεσε.

Σχετικά τη στρατηγική των συνεργασιών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς ανέφερε ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε προγραμματική βάση, καθώς είναι καθορισμένες οι διαφορές και τα όριά από δεξιά και από αριστερά και πως έχει χαραχθεί αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, χαρακτήρισε τρικ του κ. Τσίπρα τα περί νέας συζήτησης για την απλή αναλογική, στην οποία η προοδευτική παράταξη δεν πρόκειται να συμμετάσχει.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28