search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24
MENU CLOSE

ΣΥΔΕΣΥΣ – Εγνατία Οδός: Στον δρόμο της ανακύκλωσης πάνω από 25 τόνοι απόβλητων συσσωρευτών νικελίου-καδμίου το 2017 (Photos)

02.11.2017 13:29
20170925_141155.jpg

 

Περισσότεροι από 25 τόνοι αποβλήτων συσσωρευτών νικελίου-καδμίου συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν πρόσφατα, προς ανακύκλωση, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ) ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ Α.Ε. και της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια το ΣΕΔ ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ έχει διαχειρισθεί περίπου 14 τόνους αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου – οξέος και 32 περίπου τόνους αποβλήτων συσσωρευτών νικελίου – καδμίου  που χρησιμοποιεί σε διάφορες εγκαταστάσεις, η Εγνατία Οδός.

Το νικέλιο και το κάδμιο που χρησιμοποιείται στους συσσωρευτές είναι δυο άκρως επιβλαβής ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι επιβεβλημένη η περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση τους.

 «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας με την Εγνατία Οδό. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνιστά πολυτέλεια. Το ΣΥΔΕΣΥΣ, πρωτοπόρο Συλλογικό Σύστημα στην ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου-οξέως και νικελίου-καδμίου ανταποκρίνεται στην αποστολή του με ιδιαίτερη συνέπεια και συμβάλλει στο έργο για την ανακύκλωση επικίνδυνων αυτών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΔΕΣΥΣ, Λουκάς Χριστοδούλου.

Το ΣΥΔΕΣΥΣ το μοναδικό έως το 2014 αδειοδοτημένο σύστημα διαχείρισης συσσωρευτών Ni- Cd έχει οδηγήσει σε ανακύκλωση έως σήμερα πλέον των 420 τόνων αποβλήτων, με κόστος διαχείρισης που επιβάρυνε το Σύστημα πλέον των 350.000 €. Το ΣΥΔΕΣΥΣ δηλαδή χρηματοδότησε και συνεχίζει παρά τις αντιξοότητες να χρηματοδοτεί την ανακύκλωση ενός μη εμπορικού αποβλήτου καθ’ όλη την διάρκεια των τελευταίων ετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21