search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Διάγγελμα Πουτζντεμόν από το Βέλγιο: Να απελευθερωθούν τα προφυλακισθέντα μέλη της καταλανικής ηγεσίας – Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψής του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του

02.11.2017 21:40
Πουτζντεμόν: Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας επιστρέφει και ζητά ψήφο στις ευρωεκλογές - Media

 

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν απαίτησε την απελευθέρωση των οχτώ πρώην μελών του υπουργικού συμβουλίου της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης που νωρίτερα η ισπανική εισαγγελία ζήτησε την προφυλάκισή τους.

«Ως πρόεδρος της νόμιμης κυβέρνησης της Καταλονίας, απαιτώ την αποφυλάκιση των συμβούλων (υπουργών) και του αντιπροέδρου Οριόλ Ζουνκέρας», δήλωσε σε διάγγελμά του σε καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Πουτζντεμόν από το Βέλγιο όπου βρίσκεται.

Σε βάρος των υπουργών διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία της στάσης.

O δικηγόρος του Πουτζντεμόν δήλωσε ότι εκδόθηκε το ένταλμα

Ισπανίδα δικαστής εξέδωσε ένα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν, δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Βέλγος δικηγόρος του, Πολ Μπέκερτ στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

«Μόλις άκουσα από τον πελάτη μου ότι το ένταλμα εκδόθηκε και στρέφεται εναντίον του προέδρου και τεσσάρων ακόμη μελών της κυβέρνησής του που βρίσκονται στο Βέλγιο», τόνισε ο Μπέκερτ.

«Ο κος Πουτζντεμόν θα μείνει εδώ. Έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές αρχές καθόλη τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Βέλγος δικηγόρος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36