search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:09
MENU CLOSE

Αντιδρά ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών

02.11.2017 22:00
Αύξηση 28,4% παρουσίασαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο φέτος - Media

 

Απαγορευτική καθιστά την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από χώρα της ΕΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, υποστηρίζουν οι ελεύθεροι εισαγωγείς, με ανακοίνωση του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος.

Ο ΣΕΕΑΕ υποστηρίζει ότι η προτεινόμενη ρύθμιση με τα πολλαπλά νομοθετικά και διοικητικά εμπόδια που θέτει, παραβιάζει ουσιώδεις διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου και τον πυρήνα της ελεύθερης κυκλοφορίας των προϊόντων και αγαθών μέσα στην ΕΕ, και εάν ψηφιστεί αυτό το σχέδιο νόμου, θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να κλείσουν χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως θα στερηθεί ο Έλληνας καταναλωτής ένα προϊόν που λειτουργεί ανταγωνιστικά υπέρ του και εάν δεν μπορεί να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο θα στραφεί στην αγορά παλαιότερου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ανακύκλωση του παλαιού υφισταμένου εγχώριου στόλου αυτοκινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32