Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Συχνά χρειάζεται αφήνουμε το σπίτι μας για κάποιες μέρες, είτε λόγω διακοπών είτε υποχρεώσεων.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, εφαρμόστε το κόλπο με το κέρμα στην κατάψυξη. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα κέρμα, μια κούπα νερό και την κατάψυξή σας.
Τα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι τα εξής:
Αν αναρωτιέστε σε τι εξυπηρετεί αυτό, θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε αν τα προϊόντα που διατηρείτε στην κατάψυξη έχουν για κάποιο λόγο αποψυχθεί.
Τα προϊόντα στην κατάψυξή σας είναι πολύ εύκολο να αποψυχθούν και να επαναψυχθούν αν υπάρξει κάποια διακοπή ρεύματος. Αυτό γίνεται πιο εμφανές στα ηλεκτρονικά ρολόγια τα οποία συνήθως δείχνουν λάθος την ώρα όταν το ρεύμα κοπεί για λίγο και ξαναέρθει.
Ωστόσο με την κατάψυξή σας ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι. Η τροφική δηλητηρίαση είναι πολύ σοβαρή, ειδικά όταν υπάρχει κρέας το οποίο μπορεί να μεταφέρει σαλμονέλα και άλλα βακτήρια.
Αν λοιπόν γίνει διακοπή όσο λείπετε, το νερό της κούπας θα ξεπαγώσει και το κέρμα σας θα πέσει προς τα κάτω. Αν το κέρμα είναι στην επιφάνεια ξέρετε ότι δεν έχει γίνει διακοπή ρεύματος και μπορείτε να καταναλώσετε τα προϊόντα της κατάψυξης με ασφάλεια. Αν το κέρμα είναι στη μέση τότε σημαίνει ότι υπήρξε μια μικρή διακοπή και δεν πρόλαβε να ξεπαγώσει το νερό, άρα και πάλι τα προϊόντα σας είναι ασφαλή.
Αν το κέρμα όμως είναι στον πάτο της κούπας, καλό είναι να πετάξετε τα τρόφιμά σας γιατί έχει προηγηθεί μια διακοπή ρεύματος, αρκετή για να τα ξεπαγώσει.
Πηγή: spirossoulis.com
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.