search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:54
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Η αστυνομία τρέχει να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους

03.11.2017 09:12
4276081.jpg

 

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα ασφαλείας.

«Η αστυνομία τρέχει να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι στην ΕΛ.ΑΣ αξίζουν συγχαρητήρια γιατί, όπως είπε, «προσπαθεί να ανταποκριθεί σε άγρια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα των δικών σας παραλείψεων κ. Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ η αστυνομία ξέρει, μπορεί και έχει ικανότατα στελέχη. «Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών, κύριε Τσίπρα; Θα σας το πω εγώ. Η κυβέρνησή σας τις άνοιξε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας προς την πλευρά του πρωθυπουργού πως «δικό σας είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ψηφίσατε παρά τις προειδοποιήσεις της Δικαιοσύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφερόμενος στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ λέγοντας πως φυλακές υψίστης ασφαλείας υπάρχουν σε όλες τις χώρες. «Εσείς κρίνατε όμως σκόπιμο να τις καταργήσετε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σύνεχισε λέγοντας πως «σήμερα στις φυλακές συνυπάρχουν και συναγελάζονται δολοφόνοι, ποινικοί και τρομοκράτες. Οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι, κάνοντας τις φυλακές κέντρα διοίκησης οργανωμένου εγκλήματος». Και ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε εντός φυλακών. Η έδρα του οργανωμένου εγκλήματος είναι στον Κορυδαλό. Εξηγήσατε μας γιατί φέρατε το νόμο. Μήπως για να κάνετε χατήρι σε φυλακισμένους φίλους του κ. Λαμπρου; Σας κρατάνε; Τους χρωστάτε κάτι;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην σύλληψη του νεαρού που κατηγορείται για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο λέγοντας «ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία με τα Μνημόνια; Το κάνατε εσείς όταν βάλατε φωτιά στη χώρα για να έρθετε στην εξουσία και μετά να υπογράψετε Μνημόνια». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τα κριτήρια αποφυλάκισης πρέπει να γίνουν πιο σκληρά. «Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος» τόνισε και ανέφερε ότι σχεδόν 2.000 έγκλειστοι για καουργηματικές πράξεις επέστρεψαν στο έγκλημα. «Τί έχετε να πείτε στη μητέρα νεαρού κοσμηματωπήλη που δολοφονήθηκε από ληστή που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου; Τί έχετε να πείτε στη γυναίκα του εστιάτορα τη Υδρας που δολοφονήθηκε από δράστες που είχαν απελευθερωθεί με τον ίδιο νόμο; Τί έχετε να πείτε στην κυρία που έκαψαν με σίδερο; Οφείλετε συγγνώμη από τα θύματα και τους οικείους τους» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι Έλληνες φοβούνται μέσα στα σπίτια τους, υποστηρίζοντας πως τα Εξάρχεια είναι άβατο, εξάγουν τρομοκρατία, όπως είπε. Εστίασε την κριτική του στα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια λέγοντας πως «τα πανεπιστήμια εξελίσσονται σε πεδίο δράσης τραμπούκων». Όπως είπε «υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών στο ΑΠΘ. Και η απάντηση Γαβρόγλου ήταν να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα λες και είναι δουλειά των φοιτητών να αντιμετωπίζουν το έγκλημα». 

Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε προς τον πρωθυπουργό «Μήπως έχετε δυσκολία να περάσετε το Ρουβίκωνα;», τονίζοντας ότι τα μέλη της ομάδας μετά την εισόδο τους στο κοινοβούλιο «έφυγαν από τη Βουλή με προσωπική επιμέλεια του προέδρου της Βουλής, που μετέτρεψε τα περιπολικά σε ταξί» και σημείωσε ότι «κάποιοι θεωρούν ότι τα “παιδιά’ κάνουν επαναστατική γυμναστική». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στην αρχική του τοποθέτηση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Όπως είπε ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί. «Κανείς δεν θα κινείται σε κατάσταση διαρκούς απειλής. Οσοι εγκληματούν θα υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49