search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:07
MENU CLOSE

Κυδωνόπαστα

03.11.2017 10:20
kidonopasta.jpg

Υλικά

1 1/2 κιλό κυδώνια
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
500 γρ. ζάχαρη
Αμύγδαλα ασπρισμένα
Νερό για βράσιμο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα, τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα, το νερό πρέπει να τα σκεπάζει και πρέπει να μαλακώσουν πολύ. Τα σουρώνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι και τα πατάμε με πιρούνι να γίνουν πολτός. Βάζουμε τον πολτό μας σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και τα βράζουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Όταν πήξει αρκετά και ξεκολλάει από την κατσαρόλα, βγάζουμε τον πολτό και τον βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί, στο οποίο το απλώνουμε έτσι ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος το μείγμα στο ταψί. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και ψήνουμε στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε ρομβικά κομμάτια και τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι.

Πηγή: Tasty-Day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43