search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:31
MENU CLOSE

Περιμένοντας τους…επιτρόπους των πιστωτών

05.01.2010 08:21
Περιμένοντας τους...επιτρόπους των πιστωτών - Media

Την επιτροπή ελέγχου της ελληνικής οικονομίας που αποτελείται από ειδικούς της Κομισιόν και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας που φτάνει στην Αθήνα για… μόνιμη εγκατάσταση  την Τετάρτη, φρόντισε να  «υποδεχτεί» μια μέρα νωρίτερα  η κυβέρνηση με σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου αρμόδιων για την οικονομία…

Την επιτροπή ελέγχου της ελληνικής οικονομίας που αποτελείται από ειδικούς της Κομισιόν και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας που φτάνει στην Αθήνα για… μόνιμη εγκατάσταση  την Τετάρτη, φρόντισε να  «υποδεχτεί» μια μέρα νωρίτερα  η κυβέρνηση με σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου αρμόδιων για την οικονομία  υπουργών υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στην εν λόγω σύσκεψη αναζητήθηκαν αποφάσεις που θα ικανοποιήσουν τους ευρωπαίους πιστωτές της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε να συνεχίσουν να δανείζουν την ελληνική οικονομία.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι  στόχοι του Επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τα νομοσχέδια των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Το εν λόγω πρόγραμμα, από τη στιγμή που θα ικανοποιήσει τους ειδικούς της Κομισιόν και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας θα υποβληθεί προς έγκριση στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες βασικοί πυλώνες του εν λόγω προγράμματος που καταρτίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι μια σειρά από νομοθετικής ρυθμίσεις που θα προωθήσει η κυβέρνηση στο επόμενο τρίμηνο προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ευρωπαίοι εταίροι και οι αγορές, έτσι ώστε να συνεχίσουν να καλύπτουν (με δάνεια) τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Ανάμεσα σε αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις ξεχωρίζουν:

– Το νομοσχέδιο για την ανεξάρτητη Εθνική Στατιστική Αρχή.
– Η εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας στο θέμα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο.
– Το σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας 2006/123/ΕΚ περί απελευθέρωσης των υπηρεσιών.
– Η εισοδηματική πολιτική στο δημόσιο τομέα, που θα προβλέπει αυξήσεις περίπου 1,5% στους μισθούς και συντάξεις έως 2.000 ευρώ και πάγωμα των αυξήσεων για όσους έχουν υψηλότερες αποδοχές.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28