search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35
MENU CLOSE

Προσοχή: Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να πεταχτούν αμέσως, αν γίνει διακοπή ρεύματος

03.11.2017 16:52
Το «μαγικό» για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο - Media
 
Μια διακοπή ρεύματος μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη για την υγεία μας καθώς κατά τη διάρκειά της το ψυγείο μας παύει να λειτουργεί. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει καθώς το ψυγείο έχει τη δυνατότητα να διατηρεί αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες για πολύ ώρα.
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε Μόλις επανέλθει το ρεύμα ελέγξτε αν η θερμοκρασία έχει ανέβει πάνω από τους 5 βαθμούς κελσίου. Εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε απλά θα πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί σχετικά με το ποια τρόφιμα θα κρατήσετε και ποια θα πετάξετε.
  • Κρέατα και θαλασσινά Όσο παραμένουν σε θερμοκρασία κάτω των 4 βαθμών κελσίου είναι εντάξει. Αν η διακοπή ρεύματος κράτησε αρκετές ώρες και ξεπάγωσαν αρκετά, τότε καλύτερα να τα πετάξετε.
  • Γαλακτοκομικά Τυριά, γάλατα, γιαούρτια, παγωτά και οποιοδήποτε τρόφιμο περιέχει γάλα πρέπει να πεταχτεί αν έχει μείνει πάνω από 2 ώρες σε θερμοκρασία άνω των 4-5 βαθμών Κελσίου.
  • Ψωμί Το ψωμί μπορεί να αντέξει αρκετά και δύσκολα θα χαλάσει ακόμα και εκτός ψυγείου. Προσοχή όμως σε πίτες και γλυκά που περιέχουν αυγά και γάλα. Αυτά αν μείνουν πάνω από 2 ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες χαλάνε και θέλουν πέταμα.
  • Φρούτα και χυμοί Τόσο τα φρούτα όσο και οι χυμοί φρούτων είναι αρκετά ανθεκτικά τρόφιμα. Πετάξτε τα μόνο αν δείτε ότι χάλασαν, αν μούχλιασαν ή αν έχουν ιδιαίτερα άσχημη μυρωδιά.
  • Λαχανικά Τα λαχανικά είναι επίσης πολύ ανθεκτικά! Μπορεί να αντέξουν ακόμα και 6-7 ώρες σε θερμοκρασία άνω των 5 βαθμών κελσίου.
  • Αυγά Τα αυγά είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Αν αποψυχθούν πρέπει να καταναλωθούν άμεσα!
  • Σάλτσες Αν μια σάλτσα δεν έχει βασικό συστατικό τη ντομάτα, το γάλα ή αυγά μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και μετά από απόψυξη. Πετάξτε άμεσα σάλτσες που έμειναν πάνω από 5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή σε θερμοκρασία άνω των 5 βαθμών Κελσίου.
 
Γενικά tips που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν ένα τρόφιμο μπορεί να καταναλωθεί ή όχι ύστερα από διακοπή ρεύματος.
  • Αν κάποιο τρόφιμο δεν έχει ξεπεράσει τη θερμοκρασία των 4 βαθμών κελσίου μπορεί να ψυχθεί και πάλι.
  • Αν τα κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους σκληρά μπορούν να καταψυχθούν και πάλι.
  • Τρόφιμα αλλοιωμένα πρέπει να πετιούνται αμέσως.
  • Τα κρέατα και τα θαλασσινά που αποψύχονται πρέπει να μαγειρεύονται άμεσα ή να πετιούνται.
(πηγή: spirossoulis.com)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35