search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Σήμα κινδύνου από την FAZ: «Κενό εξουσίας» σε Βρυξέλλες-Βερολίνο

03.11.2017 18:30
Σήμα κινδύνου από την FAZ: «Κενό εξουσίας» σε Βρυξέλλες-Βερολίνο - Media
 
H «Frankfurter Allgemeine Zeitung» σε πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο «Κενό εξουσίας στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο» γράφει ότι «η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να διεξαχθεί χωρίς τη Γερμανία, η οποία όμως ζητά υπομονή από την ΕΕ, μέχρι την ολοκλήρωση των διερευνητικών συνομιλιών και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης»
 
Όπως εκτιμά η γερμανική εφημερίδα, η διάδοχη κατάσταση δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην κληρονομιά που άφησε ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έβαλε τα προηγούμενα οκτώ χρόνια τη σφραγίδα του στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα και παρά το δασκαλίστικο ύφος του, που έκανε πολλούς να αισθάνονται αμήχανα, είναι σίγουρο ότι λείπει ήδη στην πλειονότητα των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
 
Ο Σόιμπλε, αναφέρει η FAZ, λειτουργούσε ως άγκυρα, ήταν πάντα άριστα προετοιμασμένος και ενεργός μέχρι το τελευταίο λεπτό της θητείας του. Χάρη σ? αυτόν, το eurogroup έγινε το κέντρο ελέγχου κατά τη διάρκεια της κρίσης, αποφασίζοντας για τα προγράμματα βοήθειας, τους νέους κανόνες και θεσμούς για τη σταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης.
 
Όμως και η θέση του επικεφαλής του eurogroup «ανοίγει», μετά την αποχώρηση του Γερούν Νταίσλμπλουμ τον Ιανουάριο, καθώς το κόμμα του έχασε τις εκλογές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρος υποψήφιος, καθώς όσοι φιλοδοξούν να καταλάβουν τη θέση, είτε δεν ανήκουν στο σωστό κόμμα ή χώρα, είτε δεν απολαμβάνουν δημοτικότητα μεταξύ των ομολόγων τους ή δεν διαθέτουν τις ικανότητες.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:39