search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:23
MENU CLOSE

Στο φως εικόνες από τη λιμουζίνα Παπαδήμου μετά την έκρηξη – «Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο» (Photos)

05.11.2017 07:09
TZOKEΡ: Το πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Μαρίνα Ζέας με το χρυσό δελτίο των 5,1 εκατ. ευρώ – Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης - Media

 

Φωτογραφίες από το χτύπημα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, μετά την επίθεση που έγινε στις 25 Μαίου με τρομοδέμα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από το υλικό που δημοσιεύουν οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Ελευθερία του Τύπου», γίνεται προφανής η ισχύς του μηχανισμού και η τύχη του πρώη πρωθυπουργού, ο οποίος επέζησε με κάποια σοβαρά τραύματα στο πόδι, στην κοιλιά, στο στήθος και τα μάτια.

Παπαδήμος: Πώς έσκασε η βόμβα στα χέρια μου

Η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του οχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη ήταν κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγχω το περιεχόμενο αυτού. Τότε διαπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. Το κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με την χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής μου της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ΄όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχθηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο».

Η ταυτοποίηση DNA

Ο γενετικός τύπος του Κώστα Γιαγτζόγλου, σύμφωνα με στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, ταυτοποιήθηκε σε μικτό γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω σε κομμάτια του φακέλου που ανεφλέγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου. Ουσιαστικά, το «μικτό», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορά σε DNA του πρώην πρωθυπουργού μαζί με αυτό του 29χρονου συλληφθέντος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:23