search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:43
MENU CLOSE

«Ποτέ την Κυριακή»: Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ερμού για τα ανοιχτά μαγαζιά

05.11.2017 08:51
«Ποτέ την Κυριακή»: Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ερμού για τα ανοιχτά μαγαζιά - Media

 

Με συνθήματα όπως “Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας” και “τις Κυριακές δεν δουλεύουμε, δεν ψωνίζουμε”, ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ερμού, με τα σωματεία να εκφράζουν την αντίθεση τους στο σημερινό άνοιγμα των καταστημάτων.

Η Ομοσπονδία  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της, προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και αναφέρει στην ανακοινωσή της: “Η λειτουργία των καταστημάτων στις 5/11/2017 συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση στο συμπληρωματικό Μνημόνιο του Μάιου και  μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά”.

Παράλληλα, στην οδό Ερμού βρίσκονται για να διαμαρτυρηθούν και οι Reworkers, οι οποίοι αναφέρουν στο δικό τους κάλεσμα διαμαρτυρίας:  “Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας βάζει στο στόχαστρο όλους αυτούς που εργάζονται στον χώρο του εμπορίου και της εστίασης και διευκολύνει περιπτώσεις σαν και αυτές που μάθαμε στα καταστήματα Μουστάκας, στα H&M, στα Jumbo, στα Έβερεστ, στα Μικέλ και στις υπόλοιπες σύγχρονες εργασιακές γαλέρες. Μετά τις «Λευκές νύχτες» και τις «Μαύρες Παρασκευές», έρχονται οι «Χαμένες Κυριακές» για να αποτελειώσουν κάθε συζήτηση περί ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης.Η Κυριακάτικη αργία αποτελεί κεκτημένο του κόσμου της εργασίας που κατακτήθηκε με αγώνες, και με αγώνες είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουμε την μάχη ενάντια στην κατάργησή της. Μια μάχη για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς.Τις Κυριακές λοιπόν δεν εργαζόμαστε, δεν ψωνίζουμε”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10