24/01/2020 03:33:39

Κόντρα Αλεξιάδη - Βρούτση: «Προπέρσινα τα περσινά ξινά σταφύλια» - «Θα γονατίσετε τους επαγγελματίες»

Κόντρα Αλεξιάδη - Βρούτση: «Προπέρσινα τα περσινά ξινά σταφύλια» - «Θα γονατίσετε τους επαγγελματίες» - Media

 

«Φωτιές» άναψε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑϊ «Ακραίως» το περιστατικό στην Καλαμάτα με την οικογένεια που κινδύνευσε να καεί ζωντανή από κερί γιατί δεν της είχαν κόψει το ρεύμα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο βουλευτή της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης ήρθαν σε αντιπαράθεση, με τον πρώτο να δηλώνει ότι «ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει δράσεις 760 εκατ. για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής».

«Να περιμένουμε να ακούσουμε τι θα απαντήσει το υπουργείο και η ΔΕΗ και μετά να τους κρίνουμε. Βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα αλλά πρέπει να δούμε το δάσος», είπε και δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι θα δοθούν 760 εκατ. ευρώ για την κοινωνική αλληλεγγύη, 360 εκατ. για την παιδική φτώχεια και 300 εκατ. ευρώ για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια. 

«Δύσκολη εικόνα αλλά παλεύουμε να αντιμετωπιστεί. Δεν κάνουμε όσα κάνανε οι προηγούμενοι. Οι φόροι στα θέματα του πετρελαίου, τα τέλη κυκλοφορίας, ήταν πολιτικές που μείωσαν τα έσοδα του Δημοσίου. Δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε όλο το πλαίσιο που κληρονομήσαμε. Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, γιατί πρέπει να κλείσουμε μια αξιολόγηση. Δεν είναι πολιτική επιλογή μας πολλά από αυτά που κάνουμε, είναι πολιτική αναγκαιότητα», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Για τον ΕΝΦΙΑ

«Βεβαίως το ασφαλιστικό επιβαρύνει, αλλά επιβαρύνει συνολικά. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις επαγγελματιών έχουν μειωθεί πολύ οι εισφορές.  Η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε θα πάρουμε 1 δισ. από το λαθρεμπόριο. Ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε; Βρήκαμε υψηλή φορολογία σε κάποιους τομείς αλλά δεν καταφέραμε να την μειώσουμε» επισήμανε.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στη φράση «περυσινά ξινά σταφύλια» που είχε χρησιμοποιήσει, πέρσι, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ακραίως» για τον ΕΝΦΙΑ: «Ήταν λάθος η φράση ''Περσινά ξινά σταφύλια'' γιατί ήταν προπέρσινα. Ήταν πράγματα που λέγονταν το 2014. Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, έχουμε κάνει παρεμβάσεις για να γίνει πιο δίκαιος».

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «Δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια η ψύχραιμη φωνή του κ. Αλεξιάδη. Ο προϋπολογισμός αποκαλύπτει το ανάλγητο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το επίδομα πετρελαίου έχει γίνει πλέον 50 εκατ. ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ τέτοια περιστατικά. Η ομάδα του κ. Αλεξιάδη πρωταγωνιστούσε σε αγώνες για το περιστατικό με το μαγκάλι. Εμείς δεν αντιδράμε το ίδιο.  Ευτυχώς όσα είπε ο κ. Αλεξιάδης είναι όσα φτιάξαμε εμείς το 2012- 2014. Συνεχίζει αυτά που φτιάξαμε εμείς, με καθυστέρηση, αφού πρώτα το δηλητηρίασε. Τότε μου είχαν επιτεθεί για ''ψίχουλα''. Η κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε αυτό που φτιάξαμε εμείς», πρόσθεσε.

«Τo μεγαλύτερο λάθος στην κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ολέθριες εισφορές. Το 2014 εμείς μειώσαμε στο 13% το ΦΠΑ, 30% το φόρο αλληλεγγύης, τις εισφορές πέντε μονάδες και είχε θετικό αντίκτυπο. Όπως το κάναμε τότε, θα το κάνουμε και τώρα. Τώρα έρχεται πρώτη η εισφοροδιαφυγή και αυτό γιατί το ασφαλιστικό συνδέθηκε με το φορολογικό. Ξέρετε ότι θα υπάρχει 61% αύξηση στις εισφορές από 1 -1 του 2018;», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Μην λέτε για ''περσινά ξινά σταφύλια'' γιατί προκαλείτε. Το σύνθημα που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά ήταν το ''Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη'' και ο ΕΝΦΙΑ. Το 2015 τον Αύγουστο η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε και στο παράλληλο πρόγραμμα. 900 εκατ. ευρώ  είναι η μείωση εισοδημάτων σε αγρότες, γιατρούς. Αυξάνονται οι εισφορές μέχρι 61% από 1 Ιανουαρίου του 2018. Θα γονατίσουν οι επαγγελματίες από το 2018. Τα μηνύματα που παίρνω από την αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα αρνητικά» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.