search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:50
MENU CLOSE

Τι είναι η «τρυποφοβία» που αρνούνται να αναγνωρίσουν οι ψυχίατροι

05.11.2017 10:58
Τι είναι η «τρυποφοβία» που αρνούνται να αναγνωρίσουν οι ψυχίατροι - Media

 

Δεν είναι και λίγα τα πράγματα που φοβούνται οι άνθρωποι, από θανάτο και την υψοφοβία, αγοραφοβία, κλειστοφοβία και πυροφοβία μέχρι και τους κλόουν, τις αράχνες, ακόμα και τον οδοντογιατρό.

Κι ενώ όλες τους έχουν μια βάση, ως φόβος παθολογικής φύσης, αδικαιολόγητος, ψυχαναγκαστικός και αγχώδης, μια νέα φοβία που προτάθηκε από το ίντερνετ φαίνεται πως δεν είναι ανάμεσά τους.

Η «Τρυποφοβία» έχει να κάνει με τρύπες, ή παράξενα εξογκώματα, κύκλους, ακόμα και σφαιρικά μοτίβα, και χιλιάδες άνθρωποι ισχυρίζονται ότι αισθάνονται άγχος, ανασφάλεια και αμηχανία μπροστά τους.

Ο όρος πρωτοεμφανίστηκε ήδη από το 2005 σε ένα online forum και πλέον συγκεντρώνει τις μαρτυρίες χιλιάδων ανθρώπων που φοβούνται αληθινά τις τρύπες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις τους όμως, η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρία δεν την αναγνωρίζει στις «επίσημες» φοβίες, λέγοντας πως για να καθιερωθεί επιστημονικά μια φοβία πρέπει να παρεμποδίζει «σημαντικά τη φυσιολογική καθημερινότητα του ατόμου».
 

Πηγή: iatrikanea.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45