search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:10
MENU CLOSE

Γεννηματά: Θα εγγυηθώ την αυτόνομη πορεία, το διακριτό ρόλο της παράταξης

05.11.2017 11:58
Γεννηματά: Θα εγγυηθώ την αυτόνομη πορεία, το διακριτό ρόλο της παράταξης    - Media

‘Εχουν διαψευστεί όλες οι αυταπάτες κατά καιρούς «εκτιμήσεις» και «αυταπάτες» του κ.Τσίπρα έχουν διαψευσθεί με μεγάλο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες, δηλώνει η Φώφη Γεννηματά στο “Πρώτο Θέμα” και προσθέτει: «Για ποια έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μιλάει; Δεν περιμένουμε βέβαια την απάντηση του κ. Τσίπρα. Την απάντηση είμαι σίγουρη ότι θα τη δώσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές».

 

‘Εχουν διαψευστεί όλες οι αυταπάτες κατά καιρούς «εκτιμήσεις» και «αυταπάτες» του κ.Τσίπρα έχουν διαψευσθεί με μεγάλο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες, δηλώνει η Φώφη Γεννηματά στο “Πρώτο Θέμα” και προσθέτει: «Για ποια έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μιλάει; Δεν περιμένουμε βέβαια την απάντηση του κ. Τσίπρα. Την απάντηση είμαι σίγουρη ότι θα τη δώσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές».

Προειδοποιεί να σταματήσουν πολιτικά παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τονίζει ότι οι μετεκλογικές συνεργασίες θα καθοριστούν σε προγραμματική βάση, καθώς και από τη ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις κάλπες. «Όποιος προεξοφλεί το αποτέλεσμα θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι μια αναμέτρηση για τρεις. Εγώ θέλω να αντιστρέψω το ερώτημα. Είναι διατεθειμένοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα στη βάση μιας προοδευτικής ατζέντας;», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η υποψήφια για την ηγεσία του νεου προοδευτικού φορέα σημειώνει ότι πήρε την πρωτοβουλία για την ίδρυσή του για να ξαναγίνει πρωταγωνιστής η παράταξη, ενώ δεσμεύεται πως ο νέος φορέας θα χτιστεί στη βάση της ειλικρίνειας και της ηθικής. «Στο νέο φορέα δεν χωρούν μηχανισμοί, τιμάρια και βαρόνοι. Αποφασιστικό ρόλο και λόγο στα μέλη του, δημοκρατία και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία. Θέλουμε μια νέα σχέση με τους πολίτες. Στόχος μου είναι το κόμμα να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, χωρίς κλειστές δομές και εμπόδια στη συμμετοχή των πολιτών. Ένα κόμμα με ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων και ενεργό ρόλο στους νέους. Ανανέωση που ήδη έχει ξεκινήσει σε μεγάλο βαθμό. Ένα κόμμα σύγχρονο και αξιόμαχο για τις επόμενες εκλογές, όπου θα αναμετρηθούμε “στα ίσα” με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Ανοίγουμε μέτωπο με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Είμαστε απέναντι στη διπλή συντήρηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ. Στόχος μας να σπάσουμε το δίπολο, το κακέκτυπο του δικομματισμού. Έχουμε χαράξει και θα εγγυηθώ την αυτόνομη πορεία, το διακριτό μας ρόλο», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

Εξηγεί ότι με την εκλογή του αρχηγού, ταυτόχρονα δημιουργείται η βάση του νέου φορέα και με το Συνέδριο που θα ακολουθήσει, ο φορέας θα αποκτήσει πλήρη οργανωτική δομή. «Ο νέος αρχηγός με την εκλογή του θα λάβει ισχυρή εντολή να ηγηθεί του νέου φορέα. Την απόφαση αυτή, έχουν δεσμευτεί και είμαι βέβαιη πως θα σεβαστούν όλοι. Αυτά τα βήματα έχουμε συναποφασίσει. Προχωράμε σταθερά και συνετά, όχι με άλματα στο κενό. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, με συντονισμό και κοινή κοινοβουλευτική δράση υπό τον επικεφαλής που θα εκλεγεί, μέχρι τις επόμενες εκλογές. Με τις εκλογές θα δημιουργηθεί η ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα. Έτσι ανταποκρινόμαστε στην εντολή των πολιτών του 2015 και αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που μας δίνουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ο κανονισμός της Βουλής. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να αποδυναμώσουμε την αντιπολιτευτική μας φωνή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15