search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Παραδόθηκε στις βελγικές αρχές ο Πουτζντεμόν και τέσσερις «υπουργοί» του

05.11.2017 13:07
Βρετανία: Συνελήφθη για βιασμό πρώην υπουργός, νυν βουλευτής των Τόρις - Media

 

Παραδόθηκε οικειοθελώς στις βελγικές αρχές ο Κάρλες Πουτζντεμόν.

Μαζί με τον αποπεμφθέντα ηγέτη της Καταλονίας παραδόθηκαν και οι τέσσερις υπουργοί που βρίσκονταν μαζί του στο Βέλγιο.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας, ανέφερε ότι ο εισαγγελέας ήταν σε επαφή με τους δικηγόρους του Πουτζδεμόν και η παράδοσή του στις αρχές έγινε στις 09.17 το πρωί, τοπική ώρα.

Το απόγευμα, ο Κάρλες Πουτζδεμόν και οι 4 πρώην υπουργοί της καταλανικής κυβέρνησης θα παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή στις Βρυξέλλες.

Ο Βέλγος δικαστής θα αποφασίσει τη Δευτέρα το πρωί, μόλις δηλαδή συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την παράδοση αν θα εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε Ισπανός δικαστής την Παρασκευή.

Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες. 

Σύμφωνα με πηγές της ισπανικής εφημερίδας El Pais, ο Πουτζδεμόν σκοπεύει να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Καταλονίας, στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του η Μαδρίτη έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Το ίδιο είχε συμβεί και με τους τέσσερις «υπουργούς» του. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:01