search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:40
MENU CLOSE

Προσοχή: Αυτές είναι οι δύο φράσεις-εμπόδιο στην επιτυχία σας

05.11.2017 15:54
Προσοχή: Αυτές είναι οι δύο φράσεις-εμπόδιο στην επιτυχία σας - Media
 
Μερικές φορές, η επιτυχία μας στον εργασιακό μας χώρο μπορεί να εξαρτάται από την αντίληψη που έχουν οι άλλοι -συνάδελφοι, προϊστάμενοι, κλπ- για εμάς.
 
Μάλιστα, ένας καθηγητής του διάσημου πανεπιστημίου Στάνφορντ επισήμανε δύο φαινομενικά μικρά λάθη που κάνουμε όταν συζητάμε για τη δουλειά μας και τα οποία δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για εμάς.
 
Συγκεκριμένα, ο Μπέρναρντ Ροθ υποστήριξε ότι οι δύο αυτές φράσεις μπορούν εύκολα να «σκοτώσουν» την πρόοδό μας. Αυτές είναι:
 
-Πρέπει να το κάνω: η φράση αυτή δείχνει ότι αντιμετωπίζουμε τη δουλειά ως αγγαρεία και όχι ως κάτι το δημιουργικό και προτείνει να χρησιμοποιούμε τη φράση «θέλω να το κάνω», η οποία και επιτρέπει στους γύρω μας να καταλάβουν ότι ακόμα κι όταν κάνουμε κάτι που δεν μας αρέσει, το κάνουμε από επιλογή.
 
-Αλλά: το «αλλά» είναι μια λέξη που κυριολεκτικά μπορεί να βάλει βόμβα στα θεμέλια μιας καριέρας, καθώς δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ η χρήση της λέξης «και» (που είναι και η προτιμότερη) υποδηλώνει ότι αναζητάται λύση και ο εργαζόμενος δεν μένει μόνο στο πρόβλημα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:38