search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:59
MENU CLOSE

Ανατροπή στη σφαγή του Τέξας – Οικογενειακοί καυγάδες όπλισαν το χέρι του μακελάρη

06.11.2017 16:54
Ανατροπή στη σφαγή του Τέξας - Οικογενειακοί καυγάδες όπλισαν το χέρι του μακελάρη - Media
 
Οι ερευνητές προσανατολίζονται προς το σενάριο μια οικογενειακή διένεξη να οδήγησε στην επίθεση στην εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς, στο Τέξας, όπου ένας άνδρας που αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ –επειδή κακοποίησε τη σύζυγό του και το παιδί του– άνοιξε πυρ και σκότωσε 26 ανθρώπους. Στο ναό αυτό πήγαιναν περιστασιακά τα πεθερικά του για προσευχηθούν, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.
 
Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς αιματηρών περιστατικών που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ. Πρόκεται επίσης για την πλέον πολύνεκρη επίθεση στο Τέξας.
 
Ο δράστης, ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ εισήλθε στην εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς κρατώντας μια ημιαυτόματη καραμπίνα και ντυμένος στα μαύρα, κατόπιν άνοιξε πυρ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία. Τραυμάτισε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.
 
Στην εκκλησία των Βαπτιστών το Σάδερλαντ Σπρινγκς, μια μικρή ξύλινη εκκλησία σαν αυτές που συναντά κανείς διάσπαρτες στις ΗΠΑ, συνήθιζαν να πηγαίνουν οι γονείς της συζύγου ή πρώην συζύγου του δράστη, επισήμαναν οι αρχές, υπονοώντας ένα πιθανό κίνητρο της επίθεσης.
 
«Γνωρίζουμε ότι τα πρώην πεθερικά του ή πεθερικά του σύχναζαν κατά καιρούς σε αυτήν την εκκλησία. Δεν βρίσκονταν εκεί χθες και δεν γνωρίζουμε γιατί πήγε εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα» τόνισε ο σερίφης.
 
Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε στο CBS, αφού επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, ότι ο ναός «δεν επελέγη κατά τύχη». «Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κάποια σχέση με αυτήν την εκκλησία, μια σχέση που θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.
 
Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ αυτοκτόνησε αφού επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο του μακελειού, είπε επιπλέον ο σερίφης της κομητείας. Τον κυνήγησαν δύο άνδρες με το φορτηγάκι τους, κατόπιν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του και ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο σερίφης πιστεύει πως εκείνος επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα περίστροφο.
 
«Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, πιστεύω, ενώ βρίσκονταν στον δρόμο, κατόπιν συνέβη το ατύχημα. Έφερε τραύμα από σφαίρα, το οποίο προκάλεσε ο ίδιος» εξήγησε ο σερίφης Τζο Τάκιτ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
 
Ο 26χρονος, που φορούσε επίσης αλεξίσφαιρο γιλέκο, άνοιξε πυρ γύρω στις 11.20 τοπική ώρα με το ημιαυτόματα τουφέκι του στην εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μια αγροτική περιοχή του Τέξας με πληθυσμό 400 κατοίκων, προτού επιχειρήσει να το σκάσει.
 
Τον κυνήγησε ο Στίβεν Ουίλφορντ, ένας κάτοικος της περιοχής, που οπλοφορούσε. Τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε, παρά το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.
 
Ο Ουίλφορντ ζήτησε τη βοήθεια ενός οδηγού που περνούσε τυχαία από το σημείο και οι δύο άνδρες άρχισαν να τον καταδιώκουν για περίπου 15 χλμ, προτού ο δράστης χάσει τον έλεγχο του οχήματός του.
 
Μεταξύ των 26 θυμάτων βρίσκονται 8 μέλη της ίδιας οικογένειας. Ανάμεσά τους μια γυναίκα που βρισκόταν στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της και τρία από τα παιδιά της. Επιπλέον, έχασε τη ζωή της η κόρη του πάστορα του ναού, ηλικίας 14 ετών.
 
Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ ήταν πρώην στρατιωτικός που αποτάχθηκε από την πολεμική αεροπορία αφού προσήχθη ενώπιον στρατοδικείου το 2012 για κακοποίηση της συζύγου του και του παιδιού του. Ο 26χρονος ζούσε στα περίχωρα του Σαν Αντόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Τέξας σε απόσταση 50 χλμ από την περιοχή της επίθεσης.
 
Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 33.000 θάνατοι που σχετίζονται με ένοπλη βία καταγράφονται στις ΗΠΑ— μεταξύ αυτών 22.000 αυτοκτονίες— σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:59