search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:43
MENU CLOSE

Σε λίγο η θάλασσα… θα μπει στα σπίτια

05.01.2010 11:56
Σε λίγο η θάλασσα... θα μπει στα σπίτια - Media

Κατά ένα μέτρο έχει αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας σε πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και να μοιάζουν περισσότερο με τη …Βενετία ενώ σε αρκετά νησιά παρατηρήσαμε ότι…τα ψάρια βγήκαν στους δρόμους για τσάρκα! Σύμφωνα με…

Κατά ένα μέτρο έχει αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας σε πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και να μοιάζουν περισσότερο με τη …Βενετία ενώ σε αρκετά νησιά παρατηρήσαμε ότι…τα ψάρια βγήκαν στους δρόμους για τσάρκα!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαινόμενο δεν σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, αλλά οφείλεται στους ισχυρούς νοτιάδες που μετακινούν μεγάλους όγκους νερού από τα παράλια της Αφρικής.

Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο σε νησιά όπως η  Σύμη, Πάτμος, Τήλος, Κάλυμνος, Σάμος, αλλά και στα παράλια της Νοτιοδυτικής Τουρκίας.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, σε ορισμένες περιπτώσεις που η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε πολύ, τα λαβράκια βγήκαν στον παραλιακό δρόμο της Σύμης και τα κυνηγούσαν οι κάτοικοι με τις απόχες!

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το πρόβλημα στην Πάτμο, όπου τα νερά κάλυψαν όλη την παράκτια ζώνη του λιμανιού τής Σκάλας και έφθασαν μέχρι τη μικρή πλατεία του νησιού.

Έντονο ήταν, επίσης, το φαινόμενο σε Σάμο και Κάλυμνο, όπου και εκεί βρήκαν ψάρια στη στεριά, ενώ στην περιοχή Αγιος Αντώνιος της Τήλου το ύψος των νερών της θάλασσας ξεπέρασε το ένα μέτρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:38