search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:44
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα ελληνικά τραγούδια για τη Eurovision !

08.11.2017 13:20
Αυτά είναι τα ελληνικά τραγούδια για τη Eurovision ! - Media

 

Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά περισσότερα έχουν ακουστεί. Και είναι σίγουρο ότι τους επόμενους μήνες θα γραφτούν ακόμα περισσότερα.

Ωστόσο το σίγουρο επίσης είναι ότι στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μελετούν προσεχτικά τις αποφάσεις τους σε ό,τι έχει να κάνει με το διαγωνισμό της Eurovision ώστε να υπάρχει διαύγεια… έστω κι αν κάποιοι εδώ και μέρες -και μάλιστα μέσα από το ραδιομέγαρο!- διαρρέουν αναληθείς πληροφορίες σε ορισμένους «φίλους» τους με σκοπό να δημιουργηθούν… παρατράγουδα.

Όπως είχα λοιπόν αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit.gr, 13 δισκογραφικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΡΤ για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Ορισμένες από αυτές, όπως είχα αναφέρει κατέθεσαν διπλές προτάσεις σε κλειστούς φακέλους οι οποίοι ανοίχτηκαν και εξετάστηκαν από αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή.

Ε, στο σημείο αυτό… γράψτε λάθος γιατί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου μόλις ανοίχτηκαν οι φάκελοι διαπιστώθηκε ότι ορισμένες από τις εταιρείες είχαν καταθέσει τρεις υποψηφιότητες και έτσι τα τραγούδια που εξέτασε η αρμόδια επιτροπή ήταν είκοσι. Από αυτά τα τραγούδια λοιπόν η καλλιτεχνική επιτροπή που αποτελείτο από μουσικούς και παραγωγούς της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ γνωμοδότησε ότι μόνο τα πέντε πληρούν την απαιτούμενη ποιότητα και είναι καλλιτεχνικά άρτια ακολουθώντας μάλιστα την επιθυμία της ΕΡΤ να έχουν ελληνικό στίχο και ελληνικό ηχόχρωμα . Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου τα πέντε αυτά τραγούδια (με αλφαβητική σειρά βάσει του τίτλου, ώστε να μην υπάρξουν… παρεξηγήσεις!) είναι τα εξής:

-«Από τη Θράκη ως την Κρήτη» με τους Χοροσταλίτες (Δισκογραφική: SPIDERMUSIC)

-«Baila Jazz» με τον Τόνι Βλάχο (Δισκογραφική: SPIDER MUSIC)

-«Ίδιο Tempo» με τους «Duo Fina» (Δισκογραφική: RECORDS ON TOP)

-«Μην ξεχνάς τον ήλιο» με την Αρετή Κετιμέ (Δισκογραφική: SPICY MUSIC)

-«Το όνειρό μου» με τη Γιάννα Τερζή (Δισκογραφική: PANIK ENTERTAINMENTGROUP)

Αυτά λοιπόν πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, αλλά… προσοχή: αυτή δεν είναι ο ελληνικός τελικός, καθώς τώρα… αρχίζουν τα δύσκολα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει οι δισκογραφικές εταιρείες να διασφαλίσουν στην ΕΡΤ ότι έχουν σκοπό να κάνουν όσα πρέπει για την προώθηση του τραγουδιού αν και εφόσον πάρουν μετά τη διενέργεια του «ελληνικού τελικού» το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Λισαβόνα. Κοντολογίς, τις επόμενες ημέρες θα συσταθεί νέα επιτροπή από πρόσωπα της ΕΡΤ που θα αρχίσουν κύκλο επαφών με τις παραπάνω δισκογραφικές εταιρείες και οι οποίες πρέπει να διασφαλίσουν στα επτά μέλη της ότι αν πάρουν το χρίσμα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας θα αναλάβουν τα έξοδα που πρέπει να αναλάβουν, όπως το κόστος της παραγωγής για τη σκηνική παρουσία, το βίντεο κλιπ και την προώθηση. Αυτό γίνεται για… ευνόητους λόγους ώστε να μην ακουστεί σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο ότι «η ΕΡΤ πετά λεφτά για το πανηγυράκι της Eurovision».

Έτσι λοιπόν όσες από τις προαναφερθείσες δισκογραφικές εταιρείες παρέχουν στην επιτροπή της ΕΡΤ τα εχέγγυα ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτούμενες υποχρεώσεις τους θα συμμετέχουν στον ελληνικό τελικό που προγραμματίζεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο του 2018. Άλλωστε στα μέσα Μαρτίου θα πρέπει να έχει παραδοθεί στην EBU το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 63ο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα, στις 8, 10 και 12 Μαΐου 2018!

Πηγή: newsit.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42