search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:23
MENU CLOSE

Με τη θέση του προέδρου της Ρωσίας «φλερτάρει» μεγιστάνας που έχει καταδικαστεί για απάτη (Photos)

08.11.2017 17:39
Με τη θέση του προέδρου της Ρωσίας «φλερτάρει» μεγιστάνας που έχει καταδικαστεί για απάτη (Photos) - Media

 

Ο μεγιστάνας του κατασκευαστικού τομέα Σεργκέι Παλόνσκι, ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα για απάτη σε βάρος επενδυτών, σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο Μάρτιο στη Ρωσία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Παλόνσκι θεωρείται ενας από τους εκκεντρικότερους δισεκατομμυριούχους της Ρωσίας: είναι γνωστός επειδή κάποτε έφαγε τη γραβάτα του αφού έχασε ένα στοίχημα και επειδή περιφρονεί όσους έχουν περιουσία μικρότερη του ενός δισεκατομμυρίου. Για πολλούς Ρώσους είναι το σύμβολο της καπιταλιστικής υπερβολής.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι το μεγάλο φαβορί για τις επόμενες προεδρικές εκλογές αν και μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

Ο Μαξίμ Σινγκάρκιν, πρώην βουλευτής, είπε ότι συμφώνησε να αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Παλόνσκι ο οποίος “επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας”, όπως έγραψε στο Twitter. “Μπορώ να σας υποσχεθώ μια εκστρατεία που θα σπάει κόκκαλα!” πρόσθεσε.

Τον Ιούλιο, δικαστήριο της Μόσχας έκρινε ένοχο τον Παλόνσκι για απάτη αλλά δεν τον καταδίκασε σε φυλάκιση με το σκεπτικό ότι είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη διάπραξη του αδικήματος. Ο μεγιστάνας είχε παραμείνει υπό κράτηση επί δύο χρόνια στη Μόσχα, εν αναμονή της δίκης του.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν λόγω αυτής της καταδίκης θα αποκλειστεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της Ρωσίας έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Ξένια Σόμπτσακ και η δημοσιογράφος Εκατερίνα Γκόρντον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15