search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:42
MENU CLOSE

Οι ανεγκέφαλοι απειλούν με αίμα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1994
09-11-2017
11.11.2017 04:00
amir_0.jpg
 
Σειρά επιθέσεων εις βάρος ξένων προαναγγέλλει η νέα φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία»
 
Η άνανδρη δολοφονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας του εντεκάχρονου μαθητή Αμίρ, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στη Δάφνη προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. 
 
Ήταν όμως καθυστερημένες οι αντιδράσεις και εκδηλώσεις στήριξης από κάθε κατεύθυνση στο μικρό προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν, το οποίο πρόλαβε ήδη, από την ηλικία των 11 χρόνων, να γνωρίσει με τον χειρότερο τρόπο τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον «τυφλό φανατισμό» που «ξυπνά» το δολοφονικό ένστικτο σε… «αρρωστημένα μυαλά» – ένας όρος που αποτελεί απλώς το προκάλυμμα ενός χυδαίου ρατσισμού.
Αυτή την καθυστέρηση επιχείρησε να «θεραπεύσει» με κάποιον τρόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πρόσκληση του μικρού στο Μέγαρο Μαξίμου και την απόδοση σε αυτόν της ελληνικής σημαίας, ύστερα από τη θερμή επιστολή της μητέρας του παιδιού, η οποία ζητούσε τη βοήθεια της κυβέρνησης προκειμένου να επανενωθεί με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι στη Γερμανία όπου και έχει αιτηθεί άσυλο.
 
Εν τω μεταξύ εντολή για την διενέργεια έρευνας έδωσε την Τρίτη – τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής – η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η Δημητρίου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα και στο πλαίσιο αυτής να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
 
Ήδη πάντως οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους μια ανάληψη ευθύνης για να αρχίσουν την έρευνά τους: τη Δευτέρα μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, αυτοαποκαλούμενη Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση Κρυπτεία, με δύο τηλεφωνήματα – στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και στην ενημερωτική ιστοσελίδα iefimerida.gr – ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι της οικογένειας του Αμίρ.
 
Προειδοποίησε δε κατά το τηλεφώνημα πως θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις σε μουσουλμάνους λέγοντας πως «θα χυθεί αίμα»! Μάλιστα, αυτός που τηλεφώνησε δεν δίστασε να πει πως, ακόμα και αν μία από τις πέτρες σκότωνε τον εντεκάχρονο μαθητή, ο θάνατός του θα ήταν απλώς «ένα μήνυμα».
«Θα ακολουθήσει σειρά από επιθέσεις σε μουσουλμανικούς στόχους. Ανάμεσά μας είναι στρατιωτικοί και πρώην στρατιωτικοί, αλλά πάνω απ’ όλα Έλληνες οικογενειάρχες και χριστιανοί. Θα ακούσετε ξανά από εμάς. Η επίθεση στον Αμίρ ήταν μόνο η αρχή» δήλωσε ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στον «Ελεύθερο Τύπο».
 
«Πολιτοφυλακή» αριστοκρατών
Από πού όμως αντλεί το όνομά της η νέα φασιστική οργάνωση; Στην αρχαία Σπάρτη η κρυπτεία ήταν ένα είδος μυστικής αστυνομίας. Οργανωμένη από την άρχουσα τάξη του σπαρτιατικού κράτους, σκοπό είχε την τρομοκράτηση της κατώτερης τάξης των ειλώτων και την πρόληψη και καταστολή εξεγέρσεων.
Ο Αριστοτέλης, στον οποίο παραπέμπει ο Πλούταρχος, αναφέρει ότι οι έφοροι κάθε φθινόπωρο κήρυτταν πόλεμο κατά των ειλώτων, ώστε ο φόνος είλωτα από Σπαρτιάτη να είναι απολύτως νόμιμος, χωρίς φόβο τιμωρίας. 
Τις νύχτες έστελναν εκπαιδευμένους νεαρούς, τους «κρύπτες», οπλισμένους με εγχειρίδια (κοφτερά μαχαίρια) για να σκοτώνουν σε ενέδρα τους πιο επιφανείς, ρωμαλέους και τους πιο απείθαρχους είλωτες στα υπόδουλα στη Σπάρτη χωριά της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, ώστε να περιοριστεί η δύναμη των ειλώτων και να καμφθεί οποιαδήποτε διάθεση επανάστασης.
 
Επρόκειτο ουσιαστικά για την τελετή μύησης των νεαρών Σπαρτιατών πολεμιστών. Όσο περισσότερους είλωτες δολοφονούσαν οι εκκολαπτόμενοι πολεμιστές τόσο πιστοποιούσαν την αξία και ανδρεία τους στους «εκλεκτούς» πολεμιστές της σπαρτιάτικης μοναρχίας.
Η κρυπτεία ήταν παρούσα και στο πεδίο της μάχης, ως μονάδα του σπαρτιατικού στρατού. Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς ήταν η αποστολή της, αλλά πιθανώς σχετιζόταν με ζητήματα ασφάλειας και πληροφοριών.
 
Τυφλή υπακοή 
Συχνά τα στελέχη της Χρυσής Αυγής προσέτρεχαν σε αναφορές στην αρχαιότητα ώστε να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές τους πράξεις. Ιδιαίτερος ήταν ο θαυμασμός τους στην αρχαία Σπάρτη και ιδιαίτερα στο βάρβαρο έθιμο της κρυπτείας.
Αυτή η βάρβαρη «τελετή μύησης» υιοθετήθηκε από τους νεοναζί προκειμένου να δικαιολογούν τα εγκλήματα τους εις βάρος μεταναστών και «ανθελλήνων αριστερών». Δεν δίσταζαν μάλιστα να εμφανίζουν εαυτούς στη θέση του θύματος αντί του θύτη υποστηρίζοντας ότι προκλήθηκαν. Δικαιολογούσαν δε τις δολοφονικές τους επιθέσεις ως ενέργειες υπεράσπισης του «ιερού σκοπού που υπηρετούν».
 
«Άριος (σ.σ. εκλεκτός) που επιτίθεται σε Αφρικανό ή Ασιάτη προστατεύει την πατρίδα και την κοινωνία από τους ξένους εγκληματίες» ήταν το μισαλλόδοξο «πιστεύω» των νεοσύλλεκτων μελών στα τάγματα εφόδου της οργάνωσης.
Όσον αφορά τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονταν από τα στελέχη, οι νέοι «στρατιώτες» των δυνάμεων κρούσης της Χρυσής Αυγής έπρεπε να διαθέτουν γερά μπράτσα, τα οποία αποκτώνται με αναβολικά και εξαντλητική σωματική άσκηση, να είναι ικανοί στον «πόλεμο του πεζοδρομίου» και να έχουν τυφλή υπακοή στα προστάγματα των ιεραρχικά ανωτέρων τους και του αρχηγού της οργάνωσης.
 
«Όταν μυρίσουν για πρώτη φορά αίμα, τίποτε δεν τους συγκρατεί από το να ξεσκίσουν τις σάρκες όποιων βρίσκουν μπροστά τους» ανέφερε στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Καταρρίπτοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής» ο Χάρης Κουσουμβρής, πρώην πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο Κουσουμβρής, ο οποίος μυήθηκε από έφηβος στη νεοναζιστική και ρατσιστική ιδεολογία της οργάνωσης και του αρχηγού της, περιέγραψε παραστατικά στο βιβλίο του το ψυχολογικό προφίλ των νέων οι οποίοι εντάσσονται στο Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:42