search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:00
MENU CLOSE

Αποφυλακίσεις και άδειες

09.11.2017 11:41
Αποφυλακίσεις και άδειες - Media

 

«Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης, δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» δήλωσε κατά λέξη μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο ίδιος ο κος Παρασκευόπουλος.

Ο κος Παρασκευόπουλος έκανε τις δηλώσεις του δημόσια μιλώντας στο κανάλι της Βουλής στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση».

Στο μεταξύ, υπολογίζεται ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου αποφυλακιστήκαν πάνω από 2000 άτομα μεταξύ των οποίων και σκληροί εγκληματίες βαρυποινίτες. Πολλοί εξ αυτών επέστρεψαν στα εγκληματικά τους καθήκοντα δίχως να χάσουν καθόλου τον πολύτιμο χρόνο της ελευθερίας τους. Έτσι, από τη μια αποσυμφορούνται οι φυλακές κι από την άλλη δημιουργείται το αδιαχώρητο στις εγκληματικές ενέργειες εναντίον της κοινωνίας – η οποία εκτός του ότι πέφτει θύμα των κακοποιών, αναγκάζεται να πληρώνει ξανά και ξανά για να συλληφθούν εκ νέου αυτοί που απελευθερώθηκαν από τον ευφυή αυτό νόμο Παρασκευόπουλου…  

Ακολουθούν ανακοινώσεις μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης. Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος, το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του».

 Σε απάντηση στα όσα ανέφερε η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως «τα ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ είναι γνωστά, το ίδιο και οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και δημιουργίας fake news».

Είναι φανερό ότι με αυτή τη κυβέρνηση δεν υπάρχει δυνατότητα δημοκρατικού διαλόγου. Ο δικός της υπουργός δηλώνει ότι είναι λάθος ο νόμος του και η κυβέρνηση παρακάμπτοντας  αυτή την κραυγαλέα και ακλόνητη πραγματικότητα, απαντάει ότι η ΝΔ που είναι ακροδεξιό κόμμα (σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ που συγκυβερνούν…) διαστρεβλώνει γενικώς και κάνει λόγο για ψεύτικες ειδήσεις -ξανά- γενικώς. Για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου καμιά κουβέντα.

Ωστόσο από τα κόλπα αυτά χορτάσαμε.

Εκτός από τις αποφυλακίσεις υπάρχουν και οι άδειες. Με μια σχετική άδεια, ο γνωστός serial killer Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος ευθύνεται για την δολοφονία 11 ανθρώπων, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, ο άνθρωπος που εμπνέει μια νέα γενιά τρομοκρατών, ο άνθρωπος που δεν έχει εκφράσει κανενός είδους μεταμέλεια, κάνει χρήση των πλεονεκτημάτων της Δημοκρατίας την οποία μάχεται με όλα τα μέσα αλλά δεν αρνείται την μεγαθυμία της, την ανοχή της, τα δώρα της. Όχι μόνο δεν τα αρνείται αλλά και τα διεκδικεί! Διεκδικεί δημοκρατικά δικαιώματα που παρέχει η πολιτεία σε έναν άνθρωπο ο οποίος θεώρησε τον εαυτό του τιμωρό με δικαίωμα ζωής και θανάτου απέναντι στους συνανθρώπους του.  

Προφανώς όλοι θα στρέψουμε την προσοχή μας στο χαμόγελο του δολοφόνου που πέρασε τις πύλες του Κορυδαλλού κι όχι στις μνήμες φρίκης που συνειρμικά θα τυραννούν τους συγγενείς των δολοφονηθέντων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:59