18/09/2019 12:36:16
12.11.2017 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Η αδιέξοδη πορεία μιας οικογένειας που αντιστέκεται

Η αδιέξοδη πορεία μιας οικογένειας που αντιστέκεται - Media

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Θεμέλιο το νέο βιβλίο του Γιώργου Μήλλα με τον τίτλο «Αδιέξοδη Πορεία». Πρόκειται για ένα αφήγημα που - όπως σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου - αφορά τη δύσκολη πορεία μιας «προβληματικής» οικογένειας, που αντιστέκεται στην κανονική ζωή για να μην αυτοκαταστραφεί.

«…Στα σκοτεινά χρόνια της Δικτατορίας δυο νέοι, ο Αλέξης και η Μυρτώ, στήνουν το δικό τους σπιτικό και διεκδικούν μερίδιο στην ευτυχία. Η ζωή τους όμως ανατρέπεται λίγους μήνες μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης τους, όταν διαπιστώνεται πως πάσχει από σοβαρή εγκεφαλοπάθεια. Η ανυπαρξία οργανωμένης πολιτικής για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα, τους αναγκάζει, ένα χρόνο μετά την πτώση της Χούντας, να ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία και να ζητήσουν “προστασία” στο Λονδίνο, μια κίνηση που σε λίγα χρόνια τους έφερε αντιμέτωπους με νέα προβλήματα τα οποία τους υποχρέωσαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Η ιστορία μιας “διαφορετικής” οικογένειας, δοσμένη χωρίς μελοδραματισμούς, μια απέλπιδα πορεία προς το άγνωστο, που οι πρωταγωνιστές της είναι υποχρεωμένοι να τη ζήσουν μέχρι το τέλος της». Ο συγγραφέας Γιώργος Μήλλας γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αποφοίτησε το 1960 από τη Σχολή των Πολιτικών Μηχανικών. Εργάστηκε στην Ελλάδα και για μερικά χρόνια στην Αγγλία, όπου είχε εγκατασταθεί για οικογενειακούς λόγους. Από το 1982 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Το βιβλίο αυτό είναι το τρίτο του. Από τις εκδόσεις Θεμέλιο έχουν εκδοθεί ακόμα το «Όσο σε πάει το Όνειρο» (μυθιστόρημα, 2009) και «Το ξύπνημα του Κύκλωπα» (μυθιστορία, 2012).

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.