search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:20
MENU CLOSE

Αμερικανός Πρέσβης: Η άδεια στον Κουφοντίνα προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της 17 Νοέμβρη

09.11.2017 15:51
Μήνυμα Πάιατ για Τουρκία-Λιβύη: Απομάκρυνση από την κατάσταση της σταθερότητας - Media

 

Η 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της 17 Νοεμβρη και τις οικογένειές τους, επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter o Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία των ΗΠΑ για την εν λόγω απόφαση.

Ο κ. Πάιατ εξηγεί ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών, αλλά τονίζει ότι η απόφαση για τη σημερινή άδεια προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες τους.

«Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες που προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εναντιώνονται στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη. Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στους ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, ωστόσο η συγκεκριμένη άδεια προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους», γράφει ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο Τζέφρι Πάιατ πρόσθεσε κάτω από την ανάρτησή του τη φωτογραφία μιας πλακέτας που βρίσκεται στην Αμερικανική πρεσβεία και είναι αφιερωμένη στη μνήμη «όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

Βρετανή πρέσβης: Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι

Από τη μεριά της, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, με ανάρτησή της στα ελληνικά, που συνοδεύεται και από μία πλάκα η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς, αναφέρει:

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:19