search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:31
MENU CLOSE

Μείωση του φόρου διαφημίσεων στα κανάλια που θα πάρουν άδεια

09.11.2017 19:22
Ιδιωτικά κανάλια για άδειες: Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας για έναν αντισυνταγματικό και στημένο διαγωνισμό - Media

 

Από 20% μειώνεται σε 5% ο συντελεστής του ειδικού φόρου επί της αξίας των τηλεοπτικών διαφήμισεων με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Σύμφωνα με την ρύθμιση η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου του 2018.

Η τροπολογία, η οποία μειώνει τον συντελεστή ενόψει της νέας διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς το σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση, από 1/4/2018 του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ.12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας. Παράλληλα επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμαβση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ ΑΕ».

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ περίπου. Η μείωση αυτή ειδικά για το έτος 2018 περιορίζεται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ περίπου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:30