search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Γερμανία: Υποχωρεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην «Τζαμάικα»

10.11.2017 06:04
Γερμανία: Εμπόδια από τους Πράσινους για την «Τζαμάικα» - Media

 

Σημαντικά έχει περιοριστεί η στήριξη των Γερμανών στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης «Τζαμάικα» (CDU/CSU, FDP, Πρασίνων), τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών των κομμάτων. Επιπλέον, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά της των τελευταίων 11 ετών.

 

Σύμφωνα με την τακτική δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» που διενεργείται για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, μόνο το 45% των Γερμανών θεωρεί μια κυβέρνηση «Τζαμάικα» «καλή» ή «πολύ καλή», έναντι 57% που απαντούσε κατά τον ίδιο τρόπο στο ερώτημα στις αρχές Οκτωβρίου. Σήμερα, το 52% των ερωτηθέντων αξιολογεί έναν τέτοιο κυβερνητικό συνασπισμό ως «λιγότερο καλό» ή «κακό».

Η μεγαλύτερη μεταστροφή σημειώνεται μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων, από 76% σε 52% και η μικρότερη στην Χριστιανική Ένωση, από 72% σε 80%. Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, τα CDU/CSU θα ελάμβαναν το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 11 ετών με 30%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα εξασφάλιζαν 21%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) 13%, το FDP 12%, οι Πράσινοι 11% και η Αριστερά 9%. Η ίδια η Καγκελάριος έχει χάσει έξι μονάδες στην στήριξη των πολιτών και έχει πέσει στο 57%, ενώ ο εταίρος της στην Βαυαρία και αρχηγός του CSU Χορστ Ζεεχόφερ βρίσκεται μόλις στο 28%. Βελτιωμένη κατά μία μονάδα είναι η εικόνα για τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ που έχει την στήριξη του 54%, ενώ ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντνερ έχει χάσει τρεις μονάδες και περιορίζεται στο 45%. Η νέα επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD Αντρέα Νάλες έχει την αποδοχή του 38%, ενώ ο αρχηγός του κόμματος ακολουθεί με 35%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:27