search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:30
MENU CLOSE

Ραντεβού στις κάλπες

10.11.2017 09:07
Ραντεβού στις κάλπες - Media

 

Οι εκλογές της λεγομένης κεντροαριστεράς παράταξης αυτή την Κυριακή παρά τα όσα πλείστα μπορεί κανείς να επισημάνει για τη διαδικασία, το πλαίσιο και τον τρόπο που οργανώθηκαν γενικότερα,  έχουν ένα διακύβευμα : την συμμετοχή. Το εγχείρημα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος  σχετικά με το  πρόσωπο που θα κληθεί να ηγηθεί και να οδηγήσει,  όσο ενωμένη γίνεται την παράταξη,  στις επόμενες εθνικές εκλογές παραμένει δευτερεύον, αν η συμμετοχή του κόσμου δεν είναι ανάλογη των προσδοκιών. Άρα το βασικό μέλημα κάθε κεντρώου πολίτη ( και όχι κεντροαριστερού όπως ιδιαίτερα άστοχα χαρακτηρίστηκε) αυτής της χώρας είναι να δηλώσει συμμετοχή  ψηφίζοντας και αφήνοντας κατά μέρους τις όποιες ενστάσεις που μπορεί να έχει γενικότερα.

Θα έλεγα μάλιστα ότι κάθε υπεύθυνος δημοκρατικός πολίτης οφείλει, εκτός από το να διαμαρτύρεται δωρεάν, να συμμετέχει δια της ψήφου του σε αυτή τη διαδικασία για να πιέσει και να συμβάλει στην βελτίωση τού πολιτικού και κομματικού μας συστήματος, στην αναγκαία και επείγουσα αναβάθμιση  του δραματικού επιπέδου τού πολιτικού λόγου, και στην διαδικασία επίγνωσης και κατανόησης των  βαθύτερων αιτίων που μας οδήγησαν στην κρίση και κρατούν ακόμα την χώρα εγκλωβισμένη σε αυτή.  

Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία θα είναι μια ψήφος υπέρ της επαναφοράς μας στην πολιτική κανονικότητα, στον πολιτικό ορθολογισμό, στην εδραίωση και ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία θα είναι μια ψήφος υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στον απολυταρχισμό, στην αυταρχικότητα, στον τυχοδιωκτισμό των φαντασιώσεων και των ψευδαισθήσεων, ενάντια στον σταλινοναζισμό και τους τραγελαφικούς πειραματισμούς των ιδεοληπτικών ζηλωτών  όπως τους γνωρίσαμε το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2015.

Αυτή και την επόμενη Κυριακή η συμμετοχή των πολιτών  είναι περισσότερο αναγκαία από ότι μπορεί κανείς να υποθέσει και να φανταστεί. Οι δημοκρατικές διαδικασίες ενδυναμώνουν την δημοκρατία στην οποία πιστεύουμε αταλάντευτα όλοι αλλά και αποτελούν μοχλό πίεσης για την ενεργοποίηση των εξελίξεων  προκειμένου η χώρα να ξαναβρεί τον δημοκρατικό ευρωπαϊκό βηματισμό της και να ξεφύγει από τον εφιάλτη της Βενεζουελοποιησή της!   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:30