search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Η ψήφος της Κυριακής διαμορφώνει τη λύση για τις εθνικές εκλογές

11.11.2017 06:26
Θεοδωράκης: Η ψήφος της Κυριακής διαμορφώνει τη λύση για τις εθνικές εκλογές - Media

 

Διεκδικούμε την ηγεσία του νέου κόμματος γιατί θέλουμε να κάνουμε περισσότερα. Γιατί ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μεγάλη ανοιχτή ομιλία στο Περιστύλιο του Ζαππείου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.

«Η δημιουργία του νέου προοδευτικού κόμματος είναι ευκαιρία να ακολουθήσουμε ένα δρόμο ριζικά αντίθετο. Ένα δρόμο που φαντάζει ανηφορικός αλλά δεν είναι, απλώς δεν έχει σχέση με την κατηφόρα που ζούμε», ανέφερε και παρουσίασε την πρότασή του .

«Η πρόταση μας είναι λιτή και σύντομη: να καταργηθούν όλες οι πολιτικές γραμματείες. Τα υπουργεία να διοικούνται από τους γενικούς τους διευθυντές και όχι από κομματικά στελέχη και κολλητούς, που ορίζει ο εκάστοτε υπουργός. Να απελευθερώσουμε το δημόσιο από την κομματική μπότα. Να αξιολογήσουμε, να επιβραβεύσουμε και αυτό πρέπει να το εγγυηθεί το ΑΣΕΠ -δημιούργημα παρεμπιπτόντως του Πεπονή που το έκανε και δεν ξαναβγήκε βουλευτής.

Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, οι νοσοκόμοι στον Ευαγγελισμό, οι καθηγητές της άγονης γραμμής, τους αστυφύλακες που περιπολούν στις γειτονιές μας πρέπει να επιβραβεύονται».

«Δεν κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια , ανέφερε , για να προκύψει ένα Κίνημα που θα μπαίνει τσόντα είτε αριστερά, είτε δεξιά.

Θέλουμε το τρίτο στέρεο πόδι σε ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον, ένα πόδι που θα μπορεί σύντομα να γίνει και το κύριο στήριγμα της χώρας.

Δεν έχουμε άλλο χρόνο, λοιπόν, πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας. Να δημιουργήσουμε πλειοψηφικές συμμαχίες για γρήγορες και μεγάλες αλλαγές» ανέφερε και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει την Κυριακή διότι με τη ψήφο αυτή διαμορφώνεται η λύση για τις εθνικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36