search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:51
MENU CLOSE

ΔΣΑ: Αποτροπιασμός για όσα έγιναν στην Ευελπίδων σε βάρος του Λουκόπουλου

11.11.2017 16:01
ΔΣΑ: Αποτροπιασμός για όσα έγιναν στην Ευελπίδων σε βάρος του Λουκόπουλου - Media

 

Τον αποτροπιασμό του για την πρόσφατη κακοποίηση του δικηγόρου Ν. Λουκόπουλου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου του αποτελούν συνταγματικές εγγυήσεις και εχέγγυα ευθιδικίας. Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.  Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», αναφέρει ο ΔΣΑ.

«Η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Νίκου Λουκόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της Δώρας Ζέμπερη, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στον νομικό κόσμο. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ασφάλειας», αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Λουκόπουλος ανακοίνωσε πως σταμάτησε να είναι ο δικηγόρος του φονιά της Δώρας Ζέμπερη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:51