search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:56
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Το νέο κόμμα δεν πρέπει να το δημιουργήσουν οι μηχανισμοί αλλά οι πολίτες

12.11.2017 06:56
Θεοδωράκης: Το νέο κόμμα δεν πρέπει να το δημιουργήσουν οι μηχανισμοί αλλά οι πολίτες - Media

 

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook, για «αυτούς που μας λείπουν», για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και σήμερα θα προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν για τον αρχηγό του νέου προοδευτικού φορέα.

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:

Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που μας λείπουν. Στην Αναστασία στο Εδιμβούργο, τον Παναγιώτη στο Βερολίνο, στον Αναστάση στην Ολλανδία, την Ιόλη στη Βοστώνη, τον Τάκη στη Νέα Υόρκη, την Μυρσίνη στην Ουάσιγκτον, την Σώτη στο Παρίσι, τον Δημήτρη στο Λονδίνο, την Σίλια στο Λουξεμβούργο… Είστε πολλοί εκεί έξω. Πάντα, βέβαια, ήταν πολλοί. Θείοι, ξαδέλφια, φίλοι. Μόνο που τα τελευταία χρόνια είναι σαν διωγμός. Το παράξενο πια, είναι να μην σκέφτεσαι να φύγεις από την Ελλάδα… Ίσως τα επόμενα χρόνια καταφέρουμε και αντιστρέψουμε αυτή τη ροή. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να έχουμε επαφή. Να σας ρωτάμε και να μας ρωτάτε. Στη Βουλή έδωσα μάχη για να μπορείτε να ψηφίζετε στις εκλογές. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν το ήθελαν. Και τώρα, στις εκλογές του νέου προοδευτικού κόμματος το προσπάθησα ξανά. Πάλι όχι. Το ζητήσατε και οι ίδιοι. Ατομικά ο καθένας, οι παρέες, οι πενήντα προσωπικότητες… Οι συνυποψήφιοί μου όμως «το φοβήθηκαν». Οι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η ζωή αλλάζει. Και συχνά είναι οι τελευταίοι που αλλάζουν. Τέλος πάντων, με τα πολλά στήσαμε κάποιες κάλπες σε αρκετές πόλεις στο εξωτερικό. Την Κυριακή οι περισσότεροι από εσάς θα μπορουν να ψηφίσουν. Θα ταλαιπωρηθείτε ισως λίγο, αλλά θα ψηφίσετε. Και θα πρέπει να το κάνετε. Το νέο κόμμα δεν πρέπει να το δημιουργήσουν οι μηχανισμοί αλλά οι πολίτες, οι πολίτες του κόσμου. 

Εγώ σας υπόσχομαι ότι όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθώ πάντα να βγάζω τα εμπόδια από τον δρόμο της συμμετοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:56