search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:38
MENU CLOSE

Στα αζήτητα 22 καταστήματα του Μαρινόπουλου – Τι λύσεις εξετάζει η Σκλαβενίτης

12.11.2017 11:20
Κρατείται ο Δημήτρης Μαρινόπουλος - Media

 

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η διοίκηση της Σκλαβενίτης προκειμένου να απορροφήσει 22 καταστήματα του δικτύου της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος.

Μπορεί ο Σκλαβενίτης να προσπαθεί να να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί και οι οποίες περιλαμβάνονται στο business plan της εταιρείας, πλην όμως το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα καταστήματα που άνηκαν στο δίκτυο της Μαρινόπουλος τελικά να μην ανοίξουν καθώς παρατηρείται το φαινόμενο της αλληλοκάλυψης του δικτύου (με κοντινά καταστήματα Σκλαβενίτης).

Προβληματισμός όμως υπάρχει και για κάποια από τα υπερμάρκετ της πρώην Carrefour, το μέγεθος των οποίων είναι πολύ μεγάλο για τη σημερινή εποχή, όπου η κατανάλωση έχει σημειώσει σημαντική πτώση.

Ως εκ τούτου η διοίκηση της Σκλαβενίτης έχει ξεκινήσει ένα σχεδιασμό «συρρίκνωσης» κάποιων μεγάλων καταστημάτων, με το κλείσιμο αρκετών τετραγωνικών μέσα σε αυτά ή τη μετατροπή τους σε παιδότοπους και εστιατόρια.

Πέραν των 22 καταστημάτων, ο όμιλος Σκλαβενίτη εξετάζει διάφορες λύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του δικτύου καταστημάτων που «κληρονόμησε» από τη «Μαρινόπουλος».

Ήδη σε μία περίπτωση αποφασίστηκε η μετατροπή καταστήματος πρώην «Μαρινόπουλος» σε κατάστημα cash & carry με το σήμα «Τhe Mart». Πρόκειται για το κατάστημα που βρίσκεται στην Αργυρούπολη. Η αλυσίδα cash & carry με την επωνυμία «The Mart» είναι η πρώην «Makro Cash & Carry Hellas», η οποία εξαγοράστηκε από τον όμιλο Σκλαβενίτη στα τέλη του 2014. 

Πηγή: fpress.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:37