search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Καλλιάνος: «Κατά ριπάς» θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες τη Δευτέρα

12.11.2017 13:18
Μeteo: Nέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Media

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα και κατά τόπους, προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, που ίσως δημιουργήσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στα τμήματα που θα εκδηλωθούν με ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.

Σε ανάρτησή του στο Facebook με τίτλο «”Κατά ριπάς” θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες τη Δευτέρα αναφέρει: 

Η εβδομάδα ξεκινά με έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια

Η κακοκαιρία θα μας προσεγγίσει από τα νοτιοδυτικά της χώρας και θα κινηθεί μέσα στη μέρα προς τα βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα της επικράτειας. Αναμένονται πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Καλό θα ήταν οι καλλιεργητές των περιοχών που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης να είναι προετοιμασμένοι για πιθανά έντονα φαινόμενα.

Προσοχή στις περιοχές που θα εκδηλωθούν οι ισχυρές καταιγίδες

Όπως θα δείτε στον σχετικό χάρτη, θα υπάρξουν αρκετά τμήματα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας που θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στους παρακάτω νομούς η διαμερίσματα:

Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι

– Λακωνίας
– Ανατολικής Αρκαδίας
– Αργολίδας
– Αττικής
– Βοιωτίας (κοντά στην Αττική)
– Κεντρική και νότια Εύβοια
– Νότια (κυρίως) και νοτιοδυτική Κρήτη

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα

– Κυκλάδες
– Δωδεκάνησα
– Νησιά ανατολικού, από τη Χίο και νοτιότερα

Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα είναι άστατος ο καιρός στην Αττική. Θα ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς και τοπικά, όμως γρήγορα τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα έχουν την τάση να δυναμώσουν. Προς τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, θα υπάρξει και “πέρασμα” με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες από το νομό.

Αστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν την Τρίτη κυρίως στα δυτικά της χώρας, την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα έχουν την τάση να συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας, όπως σας ανέφερα και σε προηγούμενες ανακοινώσεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:21