search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:56
MENU CLOSE

Πέθανε ο ιστορικός Βασίλης Κρεμμυδάς

12.11.2017 14:24
Δημόσια υπηρεσία ζήτησε από κωφό τηλεφωνικό ραντεβού (Video) - Media

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας και διακεκριμένος μελετητής του 1821, Βασίλης Κρεμμύδας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο τη Δευτέρα, στις 16:00, στην εκκλησία Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο.

«Ο Β. Κρεμμυδάς υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της γενιάς του. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Λυών, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε μακρά θητεία και στον χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης. Το έργο του για την Επανάσταση του 1821 αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική μαρξιστική ιστοριογραφία. Στρατευμένος από μικρή ηλικία στην Αριστερά, ο Β. Κρεμμυδάς αρθρογραφούσε τακτικά στην «Αυγή», έχοντας πάντα το βλέμμα του στραμμένο στους αγώνες για μια σύγχρονη, δημοκρατική εκπαίδευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:56