search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:10
MENU CLOSE

Ενθουσιασμός στην Κεντροαριστερά από τη μαζική συμμετοχή – Πολλοί περιμένουν εκπλήξεις στο αποτέλεσμα

12.11.2017 16:44
Υπουργείο Εσωτερικών: Αυτές είναι οι αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Media

 

Μεγάλη έκπληξη που μπορεί να κρύβει και ανατροπές στο αποτέλεσμα δημιουργεί η μεγάλη συμμετοχή στις σημερινές εκλογές. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων δημιούργησε μεγάλη αισιοδοξία στους υποψηφίους για καλύτερη πλασάρισμα και όπως λένε πολλά έμπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος των πολιτών, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διαδικασία και κυρίως να τορπιλίσει την ενότητα αν δεν σκοπεύει να αυτοκτονήσει πολιτικά. Οι υποψήφιοι αρχηγοί νωρίς το απόγευμα θέλησαν να τονώσουν τη συμμετοχή με αναρτήσεις τους και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στο Facebook: «Η παράταξη είναι όρθια και δυνατή με τη δική σας συμμετοχή. Ποτέ δεν συμβιβάστηκα με την ιδέα ενός μικρού κόμματος. Όπως και οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δίνουν σήμερα τη δική τους απάντηση. Συγκίνηση και ευθύνη. Μαζί #tolmame».

Ο Γιώργος Καμίνης στη δική του ανάρτηση επισημαίνει: H συμμετοχή είναι μαζική και πέραν κάθε προσδοκίας. Συντελείται μια μεγάλη ανατροπή, μία μεγάλη αλλαγή. Δεν αρκούμαστε σε ένα μικρό κόμμα. Πάμε να φτιάξουμε μία παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα. Σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια για το κοινό μας σπίτι. Θα γίνουμε όλοι συνιδρυτές. Δε θα χάσουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία.  Τώρα αρχίζουν όλα!»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ανάρτησή του επισήμανε ότι « ο κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει μαζικά στα εκλογικά κέντρα. Λίγα λεπτά παραπάνω αναμονής αξίζουν για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα. Σας ευχαριστώ όλους, ειδικά τους εθελοντές που από το πρωί δεν έχουν πάρει ανάσα.» Νωρίτερα στην Αγία Βαρβάρα, όπου ψήφισε εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη μεγάλη συμμετοχή.  «Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών».

Ο Γιάννης Μανιάτης, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι «χιλιάδες πολίτες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα σήμερα με τη συμμετοχή τους στέλνουν μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται μία νέα, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Οι πολίτες ανατρέπουν τα δεδομένα, στέλνουν μήνυμα αλλαγής. Εσύ αποφασίζεις για το νικητή.»  

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε το μεσημέρι περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά και στη δήλωσή του συμπεριέλαβε και την ικανοποίησή του για την συμμετοχή. «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί είναι ένα βήμα συμμετοχής. Ένα βήμα συμμετοχής για τους πολίτες, ένα βήμα συμμετοχής για τους φίλους και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Είναι και ένα κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες εάν ο Ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές. Να ξεφύγει από τις μεγάλες κουβέντες εκείνων των παρατάξεων, και της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ουσιαστικά εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τάζοντας παραδείσους, αλλά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσαρμογή μετά από την οικονομική κρίση. Είναι η ώρα για μια διαφορετική πορεία της χώρας, με πρωτοπορία το ίδιο τον πολίτη.»

Στις κάλπες για να ψηφίσουν προσήλθαν και οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και ο Στέφανος Μάνος και ο Γιάννης Μπουτάρης.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:09