search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:35
MENU CLOSE

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από το σεισμό στο Ιράν

13.11.2017 08:40
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από το σεισμό στο Ιράν - Media

 

Νεότερος απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 7,3 βαθμών ο οποίος σημειώθηκε στα σύνορα του Ιράκ και του Ιράν χθες Κυριακή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ, κάνει λόγο για 336 νεκρούς και περισσότερους από 3.950 τραυματίες, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Ο απολογισμός αυτός ίσως αυξηθεί κι άλλο, προειδοποίησαν οι ιρανικές αρχές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:18 (ώρα Ελλάδας) σε βάθος 25 χιλιομέτρων και σε απόσταση περίπου 30 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Χαλάμπζα, σε μια ορεινή περιοχή στην ιρακινή επαρχία Σουλεϊμανίγια.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή για περίπου 20 δευτερόλεπτα στη Βαγδάτη και για περισσότερο σε άλλες επαρχίες του Ιράκ. Στην ιρανική πλευρά οι πόλεις που επλήγησαν περισσότερο είναι η Κασρ ι Σιρίν, στα σύνορα, και η Αζγκαλέχ, περίπου 40  χιλιόμετρα βορειοανατολικά, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

<

امروز صبح آوار بجاماندە پس از زلزلە دیشب در #کرمانشاە و #سرپل ذھاب.
تاکنون ١٦٤ نفر کشتە و بیشتر از ١٥٠٠ مجروح . pic.twitter.com/Ry0ArE00y8

— golbax bahrami (@GolbaxB) November 13, 2017

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:35