30/09/2020 03:16:14

Δημοσία Δαπάνη θα γίνει η κηδεία του Γιάννη Καψή

Κηδεύεται ο Γιάννης Καψής - Media

 

Δημοσία δαπάνη θα γίνει η κηδεία του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφου και πολιτικού Γιάννη Καψή. Την απόφαση έλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Σκουρλέτης.

ΕΣΗΕΑ: Φτωχότερη η Ελληνική δημοσιογραφία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου και πολιτικού Γιάννη Καψή, ο οποίος «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ο Γιάννης Καψής υπήρξε ένας εξαιρετικός συνάδελφος με λαμπρή πορεία στον χώρο του Τύπου δίνοντας προτεραιότητα στο ρεπορτάζ, την ερευνητική δημοσιογραφία με ταυτόχρονη μαχητική και υπεύθυνη αρθογραφία.  

 Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνεισφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας, καθώς χειρίστηκε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπήρξε ακέραιος, έντιμος, απόλυτα καταρτισμένος και αφοσιωμένος στην τήρηση της Δεοντολογίας. Αυστηρός αλλά δίκαιος, υπήρξε σημείο αναφοράς για πάμπολλους συναδέλφους, τους οποίους καθοδήγησε για δεκαετίες.

Στη διαδρομή του στο δημόσιο βίο ποτέ του δεν λησμόνησε το χώρο από τον οποίο προήλθε. Παρέμεινε δημοσιογράφος σε όλη του τη ζωή και αφουγκραζόταν πάντοτε, παρότι ήταν πλέον υπουργός και βουλευτής, τα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, του Κλάδου και των συναδέλφων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, το 1999, όντας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απέστειλε επιστολή στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων διαμαρτυρόμενος έντονα για την πυραυλική επίθεση εναντίον της τηλεόρασης του Βελιγραδίου και τη δολοφονία δημοσιογράφων, που κάλυπταν τα γεγονότα.

 Πέραν της λαμπρής καριέρας του στη δημοσιογραφία και στην πολιτική, ο Γιάννης Καψής υπήρξε και συγγραφέας πολλών βιβλίων, τα οποία, βασισμένα στο προσωπικό ύφος και στη συγκρότηση του συγγραφέα, υπήρξαν εκδοτικές επιτυχίες. Αναφέρουμε ενδεικτικά: «Χαμένες Πατρίδες», «Αδούλωτες θάλασσες», «Γενηθήτω Δημοκρατία», «Κουβεντιάζοντας στο Κρεμλίνο», «3 μέρες του Μάρτη», «Στρατηγέ ιδού η φρεγάτα σου» κ.ά. Έλαβε, επίσης, πολλές τιμητικές διακρίσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένειά του και ιδιαιτέρως τους γιούς του και καλούς συναδέλφους Παντελή και Μανώλη Καψή και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που τίμησε και κόσμησε τη Δημοσιογραφία. 

Η κηδεία του Γιάννη Καψή θα γίνει την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, στις 11 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να διατεθούν χρήματα υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.