search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:15
MENU CLOSE

Σφοδρή κακοκαιρία στη Σύμη: Η θάλασσα «κατάπιε» αυτοκίνητα στο λιμάνι – Ενισχύσεις από Ρόδο

13.11.2017 17:30
Σφοδρή κακοκαιρία στη Σύμη: Η θάλασσα «κατάπιε» αυτοκίνητα στο λιμάνι – Ενισχύσεις από Ρόδο - Media

 

Στη θάλασσα βρέθηκαν τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο λιμάνι περιμένοντας το πλοίο Blue Star, το οποίο δεν έδεσε τελικά εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο Δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας μίλησε στο κανάλι του E-TV και είπε ότι πρόκειται για για 10 – 12 αμάξια που έπεσαν στην θάλασσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για εγκλωβισμένους μέσα στα Ι.Χ. Παρ’ όλα αυτά, οι έρευνες συνεχίζονται για παν ενδεχόμενο.

Στη Σύμη ο Σαντορινιός

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί.

Ο κ.Σαντορινιός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης, ενώ αναφορικά με τα τρία ΙΧ που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Ενισχύσεις από τη Ρόδο

Με πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος, αναμένεται να μεταφερθούν στις 10 το βράδυ στη Σύμη, 10 άτομα από τον πυροσβεστικό σταθμό Ρόδου, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, στις 12 τα μεσάνυχτα, με οχηματαγωγό πλοίο θα μεταφερθούν από τη Ρόδο στη Σύμη πυροσβεστικά οχήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:11