search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:35
MENU CLOSE

Google: Hackers κλέβουν σχεδόν 250.000 web logins την εβδομάδα

14.11.2017 07:01
Google: Hackers κλέβουν σχεδόν 250.000 web logins την εβδομάδα - Media

 

H Google πραγματοποίησε μια έρευνα σχετικά με τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των υπηρεσιών της και βρήκε ότι τα phishing attacks είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Η εταιρεία μελέτησε τους τρόπους με τους οποίους οι hackers κλέβουν τους κωδικούς και στη συνέχεια παραβιάζουν τους λογαριασμούς.

Σε διάστημα 12 μηνώ κλάπηκαν 788.000 κωδικοί log in μέσω keyloggers (εργαλεία που καταγράφουν κάθε κουμπί που πατάς), 12 εκατ. κλάπηκαν μέσω phishing (μια μέθοδος που σε παγιδεύει να δώσεις τις προσωπικές σου πληροφορίες) και 3.3 δισεκατ. εκτέθηκαν από third-party data breaches.

Σύμφωνα με την Google, 12-25% των επιθέσεων phishing και keylogger σε λογαριασμούς της έχει ως αποτέλεσμα να υποκλαπούν τελικά έγκυροι κωδικοί.

Ωστόσο, οι επιτιθέμενοι πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Χρησιμοποιούν εργαλεία που προσπαθούν να επεξεργαστούν αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις IP, τύπους συσκευών και τις τοποθεσίες των στόχων, σε περίπτωση που ένας κωδικός πρόσβασης δεν είναι αρκετός για την επιτυχή κατάληψη του λογαριασμού.

Η Google συνεργάστηκε με την UC Berkeley για την έρευνα, στην οποία ανέλυσε “πολλές μαύρες αγορές” που πωλούνται third-party password breaches και βρήκε ότι κατά το διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017, χρησιμοποιήθηκαν 25.000 blackhat tools για phishing και keylogging.

Ενώ η έρευνα επικεντρώθηκε μόνο σε λογαριασμούς Google, η εταιρεία προειδοποιεί ότι οι τακτικές αυτές απειλούν όλες τις online πλατφόρμες.

Για να προστατευτείτε, η Google συνιστά μια επίσκεψη στην σελίδα Security Checkup και να επιτρέψετε στον Chrome να δημιουργεί αυτόματα κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας και να τους αποθηκεύσει μέσω Smart Lock.

Πηγή: techblog

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31