search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Στο ΣτΕ προσφεύγουν 7 γονείς αριστούχων μαθητών για τους σημαιοφόρους

14.11.2017 08:51
Δήμαρχος έστησε εξέδρα στην παρέλαση... μόνο για τον εαυτό του! (photo) - Media

 

Την έντονη αντίθεσή τους στην επιλογή των σημαιοφόρων μαθητών κατά τις παρελάσεις με κλήρωση εκφράζουν οι γονείς επτά αριστούχων μαθητών , οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι γονείς μαθητών Δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου (Π.Δ. 79/2017), με το οποίο σημαιοφόροι μαθητές κατά τις παρελάσεις δεν θα είναι πλέον -όπως γινόταν μέχρι τώρα- οι αριστούχοι μαθητές, αλλά η επιλογή τους θα γίνεται με κλήρωση από εδώ και στο εξής. Η αντισυνταγματικότητα ανάγεται στην παραβίαση των αρχών της ισότητας και της αναλογικότητας.
 
Οι προσφεύγοντες επικαλούνται ότι το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας και ειδικά όταν η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικοιδεολογικό».

Ακόμη, αναφέρουν ότι όλως αιφνιδίως και αναιτιολογήτως το υπουργείο Παιδείας ήρθε και άλλαξε μια τακτική η οποία έχει παγιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην χώρα μας για την οποία κανείς δεν είχε αντιταχθεί και δεν είχε ζητήσει την Ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις να μην τη φέρει ο άριστος από τους μαθητές, αλλά όποιος τύχει κατά την κλήρωση, ακόμη αν ο κάποιος άλλος είναι ο πιο ατίθασος ή ο έχων την πλέον κακή διαγωγή.

Tι απαντά το υπουργείο Παιδείας στην προσφυγή

Το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διευκρινίζει ότι: “Το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (που ρυθμίσει μία σειρά θεμάτων της καθημερινής λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων) έχει ακολουθήσει την προβλεπόμενη για όλα τα Π.Δ. διαδικασία έκδοσης. Έχει υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας κι έχουν ενσωματωθεί παρατηρήσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου πριν από την τελική του υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:48