search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:22
MENU CLOSE

Κ.Φίλης: Ομόφωνη υιοθέτηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ

14.11.2017 09:35
Κ.Φίλης: Ομόφωνη υιοθέτηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ - Media

 

Σην ομόφωνη υιοθέτηση του Ψηφίσματος για την Ολυμπιακή Εκεχειρία από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης.

Ολόκληρη η δήλωση:

Η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική για τη διεθνή καταξίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την αναγνώριση της ανάγκης για ειρήνη και συναδέλφωση των λαών κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων, εν προκειμένω αυτών της PyeongChang.

Στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υιοθετήθηκε ομόφωνα το Ψήφισμα «Οικοδομώντας ένα Ειρηνικό και Καλύτερο Κόσμο μέσα από τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά Ιδανικά» για την ανάγκη αναστολής ή διακοπής των ένοπλων συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα λάβουν χώρα στη Δημοκρατία της Κορέας (9-25 Φεβρουαρίου και 9-18 Μαρτίου 2018). Το νέο και εξόχως σημαντικό στοιχείο στο συγκεκριμένο Ψήφισμα αφορά στη συμπερίληψη της διατύπωσης για τη «διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης, πρόσβασης και συμμετοχής αθλητών, επισήμων και διαπιστευμένων ατόμων» και τη συνδρομή των κρατών-μελών του ΟΗΕ «μέσω της λήψης κατάλληλων μέτρων στην ασφαλή οργάνωση των Αγώνων».

Προς τούτο θέλω να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της PyeongChang, την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο, Τόμας Μπαχ, και να ευχαριστήσω τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις άοκνες προσπάθειες τους προκειμένου να υιοθετηθεί ομόφωνα το εν λόγω Ψήφισμα. Σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία στην Κορεατική Χερσόνησο, όπου τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα, η στήριξη του Ψηφίσματος και από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στέλνει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο του αθλητισμού και ειδικότερα των Ολυμπιακών Αξιών στη διαμόρφωση ευνοοϊκότερων συνθηκών ως ένα βήμα προς τη σταθερότητα και την ειρήνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:20