search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:09
MENU CLOSE

«Ναι» επί της αρχής για το κοινωνικό μέρισμα από τη ΝΔ

14.11.2017 10:37
Πώς σπάμε σωστά ένα σπυράκι - Media

 

Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει «ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα η κυβέρνηση, δήλωσε στον Σκάι η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Θα πουμε ναι επί της αρχής στην πρόταση της κυβέρνησης για την αναδιανομή του πλεονάσματος. Θέλουμε οτιδήποτε ελαφρύνει τους έλληνες να συμβεί. Αφαιρέθηκαν από τις τσέπες των Ελλήνων περίπου 15 δις και ο πρωθυπουργός θέλει να επιστρέψει υπό μορφή φιλοδωρήματος στους Έλληνες. Το φιλοδώρημα αυτό δεν αντιμετωπίζει την φτώχεια και δεν δημιουργεί δουλειές. Έχουμε διαφορετική οπτική και αντίληψη αλλά θα τοποθετηθούμε θετικά». 

Λίγο αργότερα, εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από την οδό Πειραιώς.

Κατά τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας, τον οποίο χαρακτηρίζει πρωθυπουργό των φόρων, ανακοίνωσε τη διανομή του μερίσματος «πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου». Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες. Ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δισ. ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της ΔΕΗ που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει».

Προσθέτει ότι «όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν πως και τα 720 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες». «Και όλα αυτά», συμπληρώνει, «τη στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων».

Εξάλλου, υπενθυμίζει ότι πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους. «Παρόλα αυτά», συνεχίζει, «θα ψηφίσει τη διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα, τα οποία δεν μπορούν να πολεμήσουν τη φτώχεια που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας.

«Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα», καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01